Иран запленио танкер са нафтом за Америку

0
танкер

(Wikipedia/Tasnim News Agency)

Иранска морнарица запленила је нафтни танкер, који је пловио под заставом Маршалских Острва, у Оманском заливу на путу ка САД, саопштила је Пета флота америчке морнарице, наводећи да је заплена у супротности са међународним правом и да ремети регионалну безбедност.

Пета флота америчке морнарице са седиштем на Блиском истоку идентификовала је да је заплењен танкер „Адвентиџ свит” и позвала Иран да га одмах ослободи.

 

Сателитски подаци праћења пловила са сајта „Марин трафик” показали су да је танкер заплењен у Оманском заливу, северно од главног града Омана, Муската, у четвртак поподне.

Танкер је долазио из Кувајта и ишао је ка Хјустону у америчкој држави Тексас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Танкер је упутио позив у помоћ док је Иран у међународним водама запленио брод, саопштила је морнарица.

Морнарица је првобитно саопштила да је иранска Револуционарна гарда запленила брод, али је амерички морнарички авион касније потврдио да је иранска морнарица заробила танкер, рекао је портпарол Пете флоте командант Тимоти Хокинс за АП.

Иранска државна новинска агенција ИРНА саопштила је да је до заплене дошло након што се „непознати брод синоћ” сударио са иранским бродом у Персијском заливу, због чега је неколико иранских чланова посаде нестало и повређено.

Није идентификован други брод који је учествовао у наводном судару. Пета флота је саопштила да је то најмање пета иранска заплена комерцијалног пловила у последње две године, преноси Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *