Некадашње продавнице Зара отварају се у Москви под новим именом од 27. априла

0
зара

Фото: РИА Новости / Павел Бедњаков

Некадашње продавнице Зара под новим именом Мааг почеће да се отварају у Москви од 27. априла, потврђено је Известима 26. априла у Унији тржних центара: Русија, Белорусија, Казахстан.

У оквиру претходно најављеног договора, бивше Индитек продавнице ће се постепено поново отварати, а Дахер ће их поново отворити након редизајна. Пулл&Беар ће променити име у ДУБ, Страдивариус у Вилет, Берсхка у ЕЦРУ.

Производи за ове ажуриране брендове морају се производити у турским фабрикама. По цени и квалитету биће сличне стварима трговца који је напустио Русију, рекао је Павел Љулин, потпредседник Уније тржних центара: Русија, Белорусија, Казахстан.

„Дахер је група компанија коју је основала породица Дахер из Либана, а која развија и управља портфолиом брендова од Адидаса до Децатхлона на Блиском истоку“, подсетио је он.

Известија је послала захтев Дахеру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније, 14. априла, члан Президијума Руског савета тржних центара Дмитриј Томилин рекао је да ће се продавнице нове Заре масовно отварати у Русији до 1. јуна.

У марту прошле године Индитек (власник брендова Зара, Массимо Дутти, Пулл & Беар, Оисхо, Берсхка, Страдивариус) затворио је своје продавнице брендова у Русији. Разлог за ову одлуку била је немогућност да се гарантује континуитет пословања у земљи. 25. октобра се сазнало да је шпанска компанија пристала да прода своје пословање у Русији Дахеру.

Средином децембра 2022. објављено је да ће либански Дахер креирати локалне брендове посебно за Русе .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *