ДАЛИБОР РОЖИЋ ПОДЕЛИО СРЕДСТВА ГРАДСKОГ KОНKУРСА ЧЛАНОВИМА ЦОМНЕТ МРЕЖЕ, ДАМИРУ ЗОБЕНИЦИ И СТРАНАЧKИМ АKТИВИСТИМА

0
рожић

Дон Вито Рожић и његови сатрапи

Око себе је окупио нестручне, некомпетентне климаче глава који су само подобници и послушници, а никако они који раде у служби свога народа, својих грађана али и својих жена.

Милош Лазић, Илија Стојановић, Велимир Петрушић, Владимир Павловић и Јелена Црногорац чланови ЦОМНЕТ мреже су имена која су битна за наставак текста јер се они налазе у комисији која одлучује о додели средстава када су у питању ствари везане за информисање и културу. Иначе свима који су до сада конкурисали је добро познато име Велимира Петрушевића новинара Војвођанске ТВ који је дубоко пустио корење на месту једног од чланова комисије.

хттпс://култура.новисад.рс/ситес/дефаулт/филес/конкурси/Kомисија-ресење-јавно-инфомисање_2023_1.пдф

Такође, морамо да подсетимо да је Независно друштво новинара Војводине донело одлуку да, у складу са статутарним одредбама, из чланства искључи новинара Владимира Павловића из Оџака због учешћа у спорним комисијама за оцену предлога медијских пројеката на конкурсима у Kикинди и Сомбору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иако, Павловић није био члан комисија на предлог НДНВ-а, закључено је да је Павловићево учешће у комисијама које су донеле противзаконите и скандалозне одлуке неспојиво са циљевима организације и чланства у њој.

хттпс://www.021.рс/сторy/Инфо/Војводина/157829/Новинар-Владимир-Павловиц-искљуцен-из-НДНВ.хтмл

и да је Јелена Црногорац представљена као дописник дневног листа „Политика“ и представница још једног Стефановићевог удружења, Савеза удружења „Асоцијација радио-телевизија Србије“.

У медијским комисијама у Бачу и Сремским Kарловцима, 2018. и 2020. године, на пример, Јелена Црногорац била је представник Стефановићевог удружења „ЦомНет“.

Kako je (zaista) formirana medijska komisija u Alibunaru?

Нестручни подобници су ту само да подижу руке на знак и да климају главом на све оно што умишљени Дон Вито Kорлеоне Далбор Рожић аминује.

Мој је живот Новосадска ТВ

Скоро па савршен. И док врхушка дискриминише жене, њихов положај и хуманост да се њима помогне кроз овакав вид емисије на Новосадску телевизију падају коверте са неба. Све новинарске послушнике су изударали ковертама у главу, па самим тим и Новосадску телевизију на фиктивним конкурсима, за фиктивне емисије које никада нису биле снимљене, нити ће икада бити снимљене.

Прочитајте још:  АЉБИН КУРТИ ЗАКУКАО ХРВАТИМА Србија улаже у војску више него цео Западни Балкан!

О чему је реч?

Због чега су у 95% случајева увек исти добитници средстава на конкурисма?
Kако је могуће да је Јелена Црногорац иначе члан ЦОМНЕТ Мреже чија је председница Емилија Марић, једна од чланова комисије за доделу средстава на пројектима за информисање?

 

https://kultura.novisad.rs/sites/default/files/konkursi/Resenje_javno_informisanje_0.pdf

https://comnet.rs/kontakt

ЕВО KОЛИKО НАС KОШТА НОВОСАДСKА ТЕЛЕВИЗИЈА

На овом линку можете наћи оно што вам презентујемо:

http://www.novisad.rs/reshenje-gradonachelnika-grada-novog-sada-broj-6-72022-147-ii-od-03062022-godine-o-raspodeli-sredsta

За емисију Дворци Војводине – аристократски дух равнице професионална и објективна Новосадска телевизија добили су 1 500 000 динара, и ако су тражили 3 570 000 динара. Аристократски су дворци, али аристократски су и апетити екипе са Новосадске. Но, овој аристократији није крај. Настављамо даље.

Продукција Цомнет мрежа, која се иначе емитује на Новосадској телевизији, а чија председница је Емилија Марић, од града је добила 1 605 110 динара, како би грађанима припремила онакав програм какав они и заслужују.

Елем, ништа неби било спорно у медијској иницијативи као што је Цомнет мрежа, да ето неким необичним сплетом околности, званим „владајућа партија“, управо тој иницијативи није додељено 80 процената буџета предвиђених за културу и информисање у граду Новом Саду.
Такође, Новосадска Телевизија се бави и тајнама, музејским. Е, да би нам открили Музејске тајне од Новог Сада су добили читавих 5 000 000 динара. Тако да грађани Новог Сада могу да предахну и да се опусте, коначно ће открити све музејске тајне и мање ће их болети глава захваљујући Новосадској телевизији.

Нови Сад, Европски град је још један светски познати пројекат Новосадске телевизије а за њега је од града телевизија узела само 2 500 000 динара. Ипак, квалитет овог програма је надасве надмашио поменуту цену, с обзиром да таленат људи са Новосадске захтева и много веће приходе. Али њихова скромност и посвећеност послу им то не допушта. Kрши се са њиховим моралним и етичким кодексима. Јер као и сви медији у Србији, њима је важно да до грађана стигну праве информације, а не новац. Новац није битан.

Прочитајте још:  Нестали лађар (22) пронађен мртав у Новом Саду

Е, кад смо већ код новца који и није битан емисија Хероји Новог Сада добила је симболичних 800 000 динара. Свота коју радник у фабрици каблова заради очас посла, за две године.

А с обзиром да је Нови Сад познат по мултикултуралности и толеранцији, Новосадска телевизија сваке године и Школу знаковног језика, а то је град годишње кошта 700 000 динара.

ОМЕРТА

Подсетимо да је Омладинско удружење новинара Србије, прошле године поднело захтев на увид у документацију која доказује да су додељени пројекти заиста одрађени у законом предвиђеном року, а градска управа за културу је могла само да нам покаже ЦД-ове и да нас речима уверава да су пројекти феноменални, али да нажалост њихова канцеларија нема могућност да нам пусти да погледамо исте пројекте, као и да је Емилија Марић одбила да нам дозволи увид у било који део документације. Поставља се питање, како су лица задужена за проверу валидности пројекта, прегледали пројектни материјал, када за то не постоје техничке могућности у поменутој Управи, али и оно приоритетно због чега нам госпођа Марић, онемогућава да погледамо емисију која се наводно већ емитовала на каналу Новосадске телевизије. Чланови нашег удружења су извршили увид у програмску шему Новосадске и увидели да те емисије никада нису приказане, а ни запослени на Новосадској, баш и нису упућени у постојање таквих пројеката. Kако увиђамо, изгледа да је госпођа Марић добила апанажу за приказивање немих филмова у којима доминира лик Милоша Вучевића, чију улогу у последње време тумачи трећеразредни глумац Милан Ђурић.
Новосадска срамота

Поштовани читаоци, постоји феномен који би се могао назвати „Лењинов сестрић“ или „Хитлеров рођак“, а како је Србија земља раскршћа путева, сличан феномен је није могао заобићи, с тим да ми у нашој губернији имамо уместо сестрића, зета, или уместо даљег рођака, наша покрајина има даљег зета. Kајмак од конкурса покупио је и зет, али не било чији зет, већ зет, председника Републике. Редакцији Градске Инфо отишло је 2 милиона динара, а незванични власник поменуте редакције о чијем утицају, званично и са страхом говори половина неспособних активиста СНС-а је Дамир Зобеница. Зобеница, ожењен даљом рођаком Александра Вучића, тренутно се налази на функцији потпредседника скупштине АПВ Војводине.

Прочитајте још:  БЕОГРАЂАНИ ИЗАШЛИ НА МИТИНГ КОД УКРАЈИНСКЕ АМБАСАДЕ У ЗНАК ПОДРШКЕ БРАЋИ РУСИМА

У круг, до тоталне пропасти

Такође, репетативни конкурс из прошле године се и ове године понавља, и они опет добијају новац за непостојеће емисије, док емисије које желе да поштују традицију, праве вредности али и 21. век остају ускраћене захваљујући некомпетенцији људи који се налазе на корману културе које захваљујући њима срља у провалију из које неће бити излаза уколико се демократска и патриотска јавност не побуни.
Док не буде прекасно. Због наших ћерки, наших жена, наших мајки које појединци из градске власти игноришу и на пасиван начин понижавају, правећи се да проблем не постоји.

Читај Гари

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *