Мурино: Обележавање годишњице НАТО агресије

0
мурино

мурино(фото:Злочини над Србима)

Мурино: Обележавање годишњице НАТО агресије.

Епархија Будимљанско Никшићка, Месна заједница Мурино, породице жртава НАТО злочина и Српски национални савет Црне Горе позивају на заједничко обележавање годишњице НАТО агресије „Мурино 1999. године“.

Уз благослов Његовог преосвештенства владике Методија, свештенство Епархије Будимљанксо-Никшићке, Месна заједница Мурино, породице жртава НАТО злочина и Српски национални савет Црне Горе посетиће 30. априла 2023. године обновљено спомен обележје страдалим грађанима Мурина од злочиначке агресије НАТО алијансе и заједно са њиховим породицама одати дужну почаст невино страдалим жртвама.

Прочитајте још:  Протест испред амбасаде Ирана, подршка борби за права жена
Редослед догађаја 30. априла 2023. године:

9.00 часова – Заупокојена литургија у цркви Свете Петке у Мурини;

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

10.30 часова – Помен жртвама страдалим у НАТО агресији код спомен обележја;

13.00 – 15.00 часова – Послужење за све присутне у Српској кући у Беранама у организацији Српског националног савета Црне Горе.

-Позивамо Вас да то урадимо заједно како би смо макар и у најмањој мери показали јединство правдољубивог народа које нам у овом сложеном времену највише и недостаје, поручили су организатори.

Бомбардовање Мурина у коме су убијене невине жртве Мирослав Кнежевић (14), Оливера Максимовић (13) из Приштине и њена сестра од тетке Јулија Брудар (13), и мештани Вукић Вулетић (46), Милка Кочановић (69) и Манојло Коматина (72), сматра се једним од најтежих злочина током НАТО агресије на СР Југославију.

Прочитајте још:  Рим: Срби и Италијани постали жртве НАТО бомбардовања
Агресорска авијација је тада са десетак пројектила бомбардовала мост на Лиму који се налази у центру насеља. Страдали су цивили који нису били учесници ратних дејстава. У нападу су тешко повређени Жељко Бјелановић, Светлана Зечевић и Тина Миловић, а лакше: Мирко Шошкић, Данило Јокић, Васко Чејовић, Слободан Миросављевић и Славко Мирковић.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *