Србија трн у оку немачкој влади: Рањени дечаци на Бадњи дан „лажна вест“ и „пропаганда“

0
српске наде Србија срба, србије

српске наде Србија

Србија трн у оку немачкој влади: Рањени дечаци на Бадњи дан „лажна вест“ и „пропаганда“.

Немци се суочавају с великим економским проблемима проузрокованим политиком санкција због рата у Украјини, инфлација је изузетно висока, многи људи више не знају како да плате рачуне, изјавила је посланица Левице у Бундестагу Жаклин Настић, те додала да савезна влада није одржала обећање да неће уводити санкције које би више погодиле немачко становништво него Русију.

„Поред тога, испорука оружја и обука украјинских војника на немачком тлу све више чине Немачку страном у рату. Немачка је уложила скоро 56 милијарди долара у наоружање, чиме је била седма у свету по војним трошковима – 2022. одобрен је извоз оружја у вредности од најмање 8,35 милијарди евра, укључујући земље које већ осам година воде рат против Јемена. Већина Немаца је против испорука оружја Украјини“, изјавила је Настићева у интервјуу „Политици“.

Додала је да кршење међународног права и испоруке оружја никада нису допринеле решавању сукоба, ни на Косову, ни у Јемену, ни у Украјини.

Немачка власт негира угроженост Срба на КиМ

Прочитајте још:  ПАО ДОГОВОР СИРИЈЕ И ИРАНА, ЗАПОЧЕЋЕ АКЦИЈУ ДА ОЧИСТЕ ЗЕМЉУ ОД АМЕРИКЕ: Политички и војни експерт је сигуран да се закувало!
Немачка посланица је у марту посетила Косово и Метохију када се уверила у проблеме српске заједнице. Посебно јој је било важно да посети два српска дечака које је албански војник ранио на Бадњи дан јер политичари у савезној коалицији у Немачкој тврде да је овај свирепи злочин лажна вест и пропаганда српске владе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Када неко отворено прича о проблемима и недостатку безбедности Срба на Косову, наилази на претње смрћу, претње насиљем и силовањем, као и на увреде. Напади на српско цивилно становништво су у порасту, као и напади на православне цркве и манастире. Са свих страна ми је речено да се односи између институција на Косову и српске мањине драстично погоршао откад је Курти преузео власт“, рекла је Жаклин Настић.

Прочитајте још:  Руски политиколог: Србија одавно не влада суверенитетом, види се ко су нам савезници а ко паразити
Истакла је и да Немачка сноси велику одговорност за све што се дешава на Косову.

„Немачка влада игра веома проблематичну улогу. Уместо да се ради на решењу прихватљивом за обе стране и деескалацију ситуације, она заузима страну и доприноси ескалацији сукоба. Куртију и његовој влади се гледа кроз прсте“, рекла је Настићева и додала да то што ЗСО није формирана ни после десет година много говори о власти у Приштини, посебно о томе колико озбиљно може да се схвати Курти који нема интерес за миран суживот на Косову.

Наставак политике која је подржавала НАТО агресију

Прочитајте још:  Зета одлучила: На седници након празника повлаче одлуку о признању Косова*!
Посланица Левице сматра и да немачка влада сноси одговорност према Србији јер је црвено-зелена влада, уз велику подршку ЦДУ и ФДП, опозвала антимилитаристички консензус послератног доба и директно учествовала у незаконитом рату против Југославије и допринела садашњој ситуацији.

„Бомбардовање Југославије било је незаконит акт агресије НАТО-а и озбиљно кршење међународног права које се не може оправдати. Политичари до дана данашњег тврде, без икаквих доказа, да је српска страна извршила геноцид на Косову. Злочини које је починио НАТО морају бити у потпуности истражени, а кривци позвани на одговорност. Ратни злочини се морају решавати на свим странама, а не да се једнострано окривљује Србија“, изјавила је Настићева, иначе први представник немачког парламента који је присуствовао обележавању годишњице агресије НАТО-а.

Прочитајте још:  Aмерички амбасадор Хил режира државни удар у Србији – хаос је „заказао“ за суботу
Констатовала је и да немачка власт, посебно у Министарству иностраних послова и с партијом Зелени на челу, не одступа од тог курса будући да владајућу коалицију чине духовна браћа и присталице власти која је учествовала у НАТО агресији на СРЈ.

Немачка политика двоструких стандарда

Прочитајте још:  Лукашенко поручио: Неће само Европа дрхтати
Упитана о томе како у Немачкој гледају на српску политику, одговорила је да Србија представља проблем за тамошњу владајућу структуру пре свега јер није увела санкције Русији.

„Верујем да је политика Србије трн у оку немачкој влади, посебно у вези с политиком санкција према Русији. Док су се земље ЕУ ујединиле за увођење санкција Русији, угрожавајући сопствену економију и просперитет, Србија није приступила тој политици“, прецизирала је Настићева, али и констатовала да то што је Немачка и сама водила незаконит агресорски рат против Србије ствара огромне проблеме с кредибилитетом критиковања рата Руске Федерације против Украјине.

Указала је на двоструке стандарде када министарка спољних послова Аналена Бербок захтева да Србија призна „Косово“ које је отцепљено незаконитим ратом док критикује самопроглашену независност источних република Украјине.

Прочитајте још:  Ишли на њиву, па послати у карантин! А у Прибоју и нема заражених!
А будући да је западна „заједница вредности“ створила вештачку државу Косово* обележену корупцијом и криминалом, она мора и да реши ситуацију.

„Запад више не може да седи скрштених руку док се безбедност Срба на Косову и даље погоршава. Очекујем одлучну акцију на обезбеђивању поштовања Резолуције 1244, и одговарајући притисак на владу у Приштини да обезбеди успостављање владавине права и заштиту свих људских права и демократских стандарда“, закључила је посланица Бундестага Жаклин Настић за „Политику“.

ИН4С/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *