Време које је Запад доделио Србији за спровођење ултиматума убрзано се смањује

0

(фото:ФСК.РУ)

Време које је Запад доделио Србији за спровођење ултиматума убрзано се смањује.

Време које је Запад доделио Србији за спровођење ултиматума убрзано се смањује. До јуна је остало мање од два месеца, што је по стандардима историје трептај ока. Вашингтон, Брисел не сумњају да ће све ићи по њиховом плану.

Власти самопроглашеног Косова одржале су 23. априла „локалне изборе“ у четири општине на северу покрајине (Зубин Поток, Звечан, Лепосавић и Северна Митровица), где Срби чине огромну већину становника. Срби су бојкотовали ову емисију, а Албанци су “победили” у све четири општине.

24. априла одржано је гласање о питању пријема Косова у Савет Европе. Представници 33 земље гласали су за, седам је било против (Србија, Азербејџан, Грузија, Румунија, Кипар, Шпанија и Мађарска), а шест је било уздржано (Грчка, Словачка, Молдавија, Украјина, Јерменија и Босна и Херцеговина). Тако је апликација Приштине одобрена, а онда Парламентарна скупштина Савета Европе (ПССЕ) мора да донесе одлуку. Нема сумње каква ће ова одлука бити.

Прочитајте још:  У СРБИЈИ 19 ЗАРАЖЕНИХ! ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Данас ступају на снагу нове мере због корона вируса, ево шта се мења
Став Кијева, који је одбио да подржи територијални интегритет Србије и био уздржан од гласања (после тражене паузе за консултације са америчким саветницима), изазвао је налет емоција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *