Званично Сарајево на мукама због Дачићеве изјаве о статусу Космета и Републике Српске

0

Сарајево (Фото: Pixabay)

Званично Сарајево на мукама због Дачићеве изјаве о статусу Космета и Републике Српске.

Коментар шефа дипломатије Србије Ивице Дачића на уздржаност Босне и Херцеговине приликом гласања за пријем такозваног Косова у Савет Европе изазвала је лавину коментара и још једном показала право лице званичног политичког Сарајева.

“А чекајте, ако има Косово које је део Србије, зашто например Република Српска не би имала право да постане посебна држава? Видите колико су у питању ти двоструки стандард”, казао је Дачић.

Први је наравно реаговао новокомпоновани шеф дипломатије БиХ који је био, па није више у СДА Елмедин Конаковић,

“Лоше су се провели они који су доводили у питање територијални интегритет БиХ пре Дачића”- рекао је овај министар не прецизирајући ко доводи у питање чији интегритет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наравно, реакција није изостала ни од потпредседника СДА Едина Рамића.

“Једина повезница између Косова и ентитета РС јесте намјера великосрпске политике да оба простора етнички очисти од несрпског становништва, те да су и на Косову и простору данашњег ентитета РС почињени стравични ратни злочини за које је одговорна иста страна, она коју је 90-их предводио Дачићев шеф Слободан Милошевић, навео је Рамић чији је бивши шеф робијао због екстремизма, створио Исламску декларацију и дао пасош Осами Бин Ладену и њему сличнима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *