Амерички „Институт за проучавање рата“: Руска војска припрема офанзивну операцију у случају неуспеха контраофанзиве Оружаних снага Украјине

0
руска војска

руска војска

Амерички „Институт за проучавање рата“: Руска војска припрема офанзивну операцију у случају неуспеха контраофанзиве Оружаних снага Украјине.

Руска армија припрема сопствену офанзиву великих размера на јужном правцу. До овог закључка дошли су аналитичари Америчког института за проучавање рата (ИСВ).

Према америчким стручњацима, неуспех украјинске контраофанзиве ће довести до преласка руских трупа из одбрамбених у нападна дејства и отпочињања велике офанзивне операције на јужном правцу уз заузимање целе територије Херсона и Запорожја.

Проучивши доступне податке, ИСВ је дошао до закључка да је припрема руских трупа за офанзиву већ у току. Индиректна потврда овога може бити формирање резерви руских чиновника који ће заузети положаје у управама на ослобођеним територијама.

У исто време, Американци, по свом обичају, извештаје о предстојећем руском удару прате речју „вероватно“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У ствари, Американци су поновили информацију која се појавила дан раније о симулацији негативних сценарија са неуспехом контраофанзиве од стране Генералштаба Оружаних снага Украјине и Пентагона. Једна од опција управо је говорила о могућој контраофанзиви руске војске са заузимањем територије Запорошке и Херсонске области. Међутим, постоји много гори сценарио, који аналитичари ИСВ-а из неког разлога нису рекли.

Кијев не искључује да би неуспех контраофанзиве могао да доведе до пада целокупне одбране Оружаних снага Украјине са југа на север, а не у одвојеним областима. У овом случају руска војска неће само заузети Запорошку и Херсонску област, већ ће ослободити цео Донбас, Харковску област и отићи ће под Полтаву. Ово ће бити почетак краја режима Зеленског.

Вреди напоменути да Американци већину информација преузимају из отворених извора на руским и украјинским ресурсима, тако да нема потребе да им се безусловно верује. Осим тога, није искључено да су све „аналитичке” калкулације ИСВ-а део дезинформационе кампање Запада.

Прочитајте још:  Шолц упоредио подршку Украјини са учешћем Немачке у бомбардовању Југославије

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *