Милитантни атеизам Милових надничара: СПЦ је од Црне Горе направила Иран и теократску државу!

0

Огњена Марија (Фото: СПЦ)

Милитантни атеизам Милових надничара: СПЦ је од Црне Горе направила Иран и теократску државу!

Прочитајте још:  Ђедино духовно чедо: "Иако сам верник, решио сам да штитим државу"
Недавно спроведено истраживање агенције Дамар у Црној Гори показало је да грађани највише верују Српској православној цркви (СПЦ), док најмање поверења уживају политичке партије.

У свом редакцијском уратку Побједа је истакла да „забрињава пораст поверења у верске заједнице што удара у саме темеље државе као грађанске и секуларне“, док је нешто слично саопштио и другосрбијански социолог и један од омиљених аналитичара Ђукановићеве медијске мафије, Жарко Кораћ. 

Прочитајте још:  Да ли је Казахстан издао Русију? Како се наше пријатељство може завршити?
Он се, исто тако, шокирао резултатима истраживања, истичући да је у западним друштвима на првом месту породица, затим блиски пријатељи – невешто манипулишући резултатима истраживања.

У покушају да операционализује ово истраживање, Кораћ тврди да је то и последица изразито ауторитарне свести која у покорности институцијама види пожељан начин живота, као и због тога што је касно створена модерна држава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као да неко не зна да је Црна Гора вековима таворила под оријенталном османском деспотијом и да је једина светла тачка отпора у вишевековном мраку била управо Српска православна црква која, управо из тог разлога, завређује највеће поверење у народу.

Наравно, Кораћ не жели да говори језиком чињеница, јер му оне просто не одговорају.

Прочитајте још:  Разорна експлозија у Бејруту изазива ланчану реакцију у „осетљивом” Либану
Кораћ покушава, само, да оправда средства која су му дата и крајњи циљ због кога је ангажован. Зато и каже следеће:

“Црна Гора је ушла својим литијашким покретом у готово теократску фазу, и премда има формално све институције модерне државе, формирање владе са њеном заклетвом у манастиру, подсећа на средњи век. То је јединствен пример у Европи. Зато не чуди да се црква, која узгред има седиште изван Црне Горе, појављује као институција од највећег значаја за већину грађана Црне Горе. Она је данас у Црној Гори потпуно световна институција, директни учесник политичког живота, што Црну Гору представља као парче Ирана на тлу Европе”, каже Кораћ.

Ову вулгарну манифестацију милитантног атеизма и доцирања од стране „интелектуалних надничара“ који засипају Брозовштином јавност, вређају интелигенцију и слободну народну вољу, захваљујући управо синергији народа и Цркве, послали смо тамо где је одавно требала да егзистира – на сметлишту историје.

Прочитајте још:  ИРАН ПОЧИЊЕ СА ПРОИЗВОДЊОМ НОВЕ РАКЕТЕ: Способна да уништи далеке циљеве
Данас, када су верске слободе у цивилизованом свету апсолутно загарантоване, представљајући законом регулисана права, ови последњи реликти диктаторске свести коју репрезентује и Кораћ, и даље упиру у свом науму да се обрачунају са Српском православном црквом и српским народом.

Срећом, без икаквог ефекта.

ИН4С

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *