Иви Санадеру смањена казна за осам месеци – на 18 година затвора

0

Санадер (Фото: AFP)

Иви Санадеру смањена казна за осам месеци – на 18 година затвора.

Високи кривични суд (ВКС) у Загребу смањио је за осам месеци, са 18 година и осам месеци на 18 година, обједињену казну некадашњем премијеру и председнику ХДЗ-а Иви Санадеру због три корупционашке афере – „Фими Медиа“, „Планинска“ и „Ина-Мол“.
Прочитајте још:  Вучић: Признање је неприхватљиво, али папир је бољи од Ахтисаријевог плана и од свега до сада
Суд је саопштио да је делимично прихватио Санадерову жалбу и променио првостепену пресуду загребачког Жупанијског суда којом су у поступку тзв. неправе обнове поступка преиначене у одлуци о казни две пресуде тог суда.
Санадеру је тим пресудама, прецизира ВКС, изречена јединствена казна затвора од 12 година и 10 месеци и казна од шест година затвора, а које су узете као утврђене па је бивши премијер првостепенсом пресудом осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 18 година и осам месеци.
Санадер је другостепеном пресудом осуђен на јединствену казну затвора од 18 година при чему му је у изречену казну урачунато време проведено у истражном затвору од 10. децембра 2010. до 16. децембра 2021, од 20. новембра 2012. до 23. јула 2014. као и од 4. августа 2015. до 25. новембра исте године.
У казну је Санадеру урачунато и време проведено у екстрадиционом притвору од 10. децембра 2010. до 18. јула 2011. као и време проведено на издржавању казне од 24. јула 2014. до 4. августа 2015., као и од 4. априла 2019. па надаље.
Прочитајте још:  Није Украјина или Израел: Српски одбојкаши кажњени јер нису хтели да играју меч са терористичком творевином
Бивши премијер до сада је иза решетака, у притвору или по пресудама, провео готово осам година. Превремени отпуст у хрватском затворском систему може се тражити већ након половине издржане казне, а најчешће се одобрава након две трећине казне, пренео је Танјуг писање Хине.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=bGFAPcEuW2c

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *