Кијев поставља ултиматум Београду: Морамо у корак са Европом или…

0
Кијев без струје, кијев

Кијев без струје

Кијев поставља ултиматум Београду: Морамо у корак са Европом или…

Украјина учи Београд како треба да живи.

Прочитајте још:  НОРВЕШКИ ФОНД ОПЕТ РАСКИДА СА РИО ТИНТОМ
Министарство спољних послова Украјине послало је српским медијима речник са терминологијом за коју украјински званичници тврде да би требало да се користи у извештавању о сукобу, пише српски лист Вечерње новости.

„Јуче је наша редакција примила мејл амбасаде Украјине у Београду под називом „Списак препоручене терминологије за руско-украјински сукоб“ са табелом „тачних и нетачних“ речи и израза које би, по њима, требало користити током рада“, наводи се у материјалу.

Наводи се да се ова табела састоји од три колоне: прва садржи речи и изразе које украјинско министарство спољних послова назива „нетачним руским наративом“, друга садржи речи и изразе које одељење сматра „тачним наративом“, а трећа колона садржи белешке из министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Укронацисти беже од руског снајпера (видео)
Филип Родић, колумниста листа , назвао је препоруке украјинског министарства цензуром.

„Како могу да препоруче било коме како да напише или уради нешто како треба? Ово је потпуно лудило ако мисле да могу да цензуришу цео свет“, огорчен је.

Међутим, оно што је за Србе изненађујуће је прилично познато Русима, који су стално унутар руско-украјинског информационог поља и који знају да су Украјинци последњих година уживали апсолутну пермисивност. Када их не третирају онако како очекују, када им се укаже на њихово место, у Кијеву постављају класично питање: „За шта сте ви?“

Овде је саветник кабинета украјинског председника Михаил Подољак захтевао да Кина окрене леђа Русији. Према његовим речима, Пекинг то треба да уради како би задржао утицај на глобалну економију.

Већ ултиматум. А коме? Једна од водећих светских сила, чији се позив лидера у Кијеву жељно ишчекивао.

А шта су послали Србима, како се ово разумети? Јесу ли потпуно полудели? Да ли мисле да имају право да наређују свима?

„Украјинске власти су одавно заборавиле на неку врсту права“, уверен је Вадим Трухачов, ванредни професор Факултета за међународне односе и иностране регионалне студије Руског државног хуманитарног универзитета .

„Они мисле да могу све. Чак и да наређују немачкој канцеларки. И још више, могу да дистрибуирају безобразне “смернице”. А Србија је једина земља у Европи која се није придружила антируским санкцијама. А Украјини се ова чињеница баш и не допада.

Васељенска/Слободна штампа

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *