Дачић: Брисел потврдио све наше стрепње, Приштина не жели да спроводи споразуме

1

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић: Брисел потврдио све наше стрепње, Приштина не жели да спроводи споразуме.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је вечерас да је последња рунда дијалога у Бриселу потврдила све стрепње Београда и изјаве које су српски званичници давали свих ових година да Приштина апсолутно не жели да спроведе договорено Бриселским споразумом из 2013. године, али ни најновије споразуме и договоре, поптут оних из Охрида.
Прочитајте још:  Српска листа најавила протесте
Очигледно је да смо дошли до момента када ће то јасно морати да буде видљиво, рекао је Дачић за РТС и подсетио „да су сви говорили“ да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти „мора да буде флексибилан“.
Дачић је подсетио да је кооперативност Куртија, која је била оправдање за гласање за чланство Косова у Савету Европе, изостала и нагласио да га занима шта ће сада бити са том процедуром ако Приштина каже да неће да формира ЗСО.
Прочитајте још:  Зоки, трепни три пута ако су те отели
Министар је питао како ће се сада даље оправдавати потреба да Косово постане члан Савета Европе.
„Сада ће морати опет да заустављају процес“, рекао је Дачић.
Прочитајте још:  Милановић: Oтели смо Косово од Србије
Министар је подсетио и на речи специјалног изасланика САД Габријела Ескобара који је рекао ће ЗСО бити са или без Куртија, али, како је додао, то показује све оно што је говорио председник Александар Вучић.
„Сада тумачимо, све оно што се десило, требало је да буде корак у нормализацији, а какву нормализацију имамо? Сваки дан имамо неку компликацију, Курти сада покушава да уведе у власт изабране на наводним изборима на којима је учествовало 13 Срба, да отвори мост, покушаће да скине српске заставе…То значи да ће доћи до рата, да ли мисле да ће Срби то мирно гледати, а чему то, да ли је то део нормализације“, упитао је Дачић и упозорио да је то део заоштравања односа.
Прочитајте још:  Комерцијална банка продата словеначкој банци
Подсетио је да је Београд све време упозоравао међународну заједницу на Куртијеве ставове којим жели да испровоцира Србе на КиМ и да их отера, пренео је Танјуг
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=-6zv9zko1D4

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дачић: Брисел потврдио све наше стрепње, Приштина не жели да спроводи споразуме

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *