Исповест сведока злочина у Одеси: Украјина држи свој народ као таоце

0
у Одеси

Злочин у Одеси

Исповест сведока злочина у Одеси: Украјина држи свој народ као таоце

Украјински националисти су запалили зграду Дома синдиката у којој су спас потражили противници нове нелегалне власти

Украјина је држава терориста која је  узела целокупно становништво своје земље за таоце, рекао је један од сведока трагедије у Одеси која се одиграла на данашњи дан 2014. године када су на очиглед целог света украјински неонацисти у Дому синдиката спалили 48 живих људи.

Сведок ових догађаја за РТ говори како је пре самог спаљивања Дома синдиката и зграде суда, Украјинска служба безбедности, доводила милитанте у оближње градове и у саму Одесу и како је припремала агресију на грађане који говоре руски.

Прочитајте још:  Зеленског су називали професионалним просјаком
Украјински националисти су запалили зграду Дома синдиката у којој су се од њихове агресије и уличних туча сакрили противници нове нелегалне власти.

“Десетине људи су живи спаљени. А они који су их палили гледали су и радовали се што ти људи горе пред њиховим очима”, подсетила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Страшне слике спаљених лешева обишле су цео свет, али си још шокантније оне слике и снимци људи који искачу кроз прозоре зграде, док их неонацисти рањене дочекују и туку палицама.

Захарова је подсетила на речи саветника украјинског председника Михаила Подољака који је рекао: “Уништићемо све, имамо право”.

“Дакле, у Одеси су деловали не по закону, већ по позиву. Позиву срца, рекла бих, али не могу, јер срца немају”, рекла је Захарова током прошлонедељног брифинга.

Прочитајте још:  „САД сишу украјинску крв“: зашто се Кина спрда са „помоћи“ Запада Украјини
Међутим, права истрага о овим догађајима никада није спроведена, о чему сведочи и саговорник РТ-ја.

“Не сила закона, већ закон силе”, рекао је.

Починиоци злочина никада нису кажњени, многи од њих су на слободи и баве се јавним активностима у украјинској држави, додала је Захарова.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *