Коста предат Центру за социјални рад: Позната даља судбина дечака који је починио масакр у школи на Врачару

0
дечак

Коста предат Центру за социјални рад: Позната даља судбина дечака који је починио масакр у школи на Врачару.

Прочитајте још:  Угашен пожар у хали пластике код Краљева
Никола Ускоковић из Вишег јавног тужилаштва у Београду изјавио је за РТС да је дечак који је починио масакр у школи на Врачару предат Центру за социјални рад.

Истиче да ће бити узета изјава од дечака, а да ће потом и бити медицински прегледан.

– Већ је предат радницима Центра за социјални рад. Узеће се крв на анализу ради утврђивања да ли је у моменту извршења овог догађаја био под утицајем лекова, психоактивних супстанци или алкохола. Након тога, све радње предузимају надлежне службе Центра за социјални рад и предузимају радње и мере у њиховој надлежности – рекао је за РТС Никола Ускоковић из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Прочитајте још:  Девојчица која је изазвала инцидент у школи смештена у психијатријску установу
Дечак убица Коста К. (13), који је јутрос око 8.40 сати убио осморо ђака и чувара у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, а ранио још шесторо ученика и наставницу историје, стравичан злочин је планирао месец дана унапред.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Код њега су нађена два документа писана руком на којима је забележио кога и на који начин планира да убије у школи, преносе Новости.рс.

Прочитајте још:  Шта Срби морају да ураде да би опстали Четврти део: Мотив покреће економију
Милић открио које су биле прве речи дечака Косте када је после масакра позвао полицију

Ученик седмог разреда Основне школе „Владислав Рибникар“ на Врачару, Коста К. (14), јутрос је починио масакр и убио осморо деце и чувара, а ранио шесторо ђака и наставницу.

Веселин Милић, начелник београдске полиције гостујући на РТС-у препричао је шта је било прво што је дечак изјавио када је након извршеног злочина позвао полицију, преноси Новости.

– Када је позвао дежурну службу рекао је да је пуцао на лица у школи. У тој изјави која је забележена и снимљена, он је рекао да је прихопата који треба да се смири. У разговору полицијских службеника, а свако од њих мора да има сертификат за разговор са малолетним лицем, дечак је изјавио је да је по извршењу, иако га је ухватио страх, паника, чудно дисање, било исправно да позове полицију и да овај догађај пријави – рекао је Милић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *