Влада усвојила Вучићеве кључне мере због јучерашње трагедије на Врачару

1

Влада Србије (Фото: srbija.gov.rs)

Влада усвојила Вучићеве кључне мере због јучерашње трагедије на Врачару.

Прочитајте још:  Мађарска и Србија: Одлука Бугарске непријатељска, одговорићемо!
Влада Републике Србије изнела је закључке након данашње седнице, у којима се предлаже и Мораторијум на издавање дозвола за држање и ношење кратког ватреног оружја након јучерашњег масакра у ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару.

Ово су закључци са седнице Владе:

Мораторијум на издавање дозвола за држање и ношење кратког ватреног оружја (одобрења за набавку оружја, оружних листова и др.), на две године, преноси Блиц.

У року од три месеца мора бити завршена ревизија свих издатих дозвола за држање оружја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Путин и званично подржао Вучића на изборима
У року од шест месеци завршити контролу како лица која имају дозволе држе оружје, а посебно контролу да ли су испуњени законски услови за безбедан смештај и чување оружја, да ли се оружје чува одвојено од муниције и да ли је на адекватан начин спречен приступ оружју и муницији малолетницима и другим неовлашћеним лицима.

Контрола свих стрељана на територији Републике Србије – да буде завршена у року од 3 месеца, у року од месец дана припремити прописе о условима и начину коришћења стрељана, укључујући забрану приступа малолетним лицима.

Прочитајте још:  Дачић одбио Вучића да би насамо био са Додиком
Налаже се Министарству правде да у оквиру постојеће Радне групе за измену Кривичног законика припреми измене закона којима би се прописала кривичноправна одговорност за лица која омогуће малолетним и другим неовлашћеним лицима да дођу у посед ватреног оружја и која малолетна и друга неовлашћена лица обучавају да рукују ватреним оружјем.

Налаже се Министарству правде да размотри могућност измена Кривичног законика како би се старосна граница за кривичноправну одговорност малолетних лица снизила са 14 на 12 година, уз поштовање међународних и европских стандарда.

Прочитајте још:  Руски добровољац: Због 60 руских војника је погинуло због постројавања на ком се генерал који је звао није ни појавио (ВИДЕО)
Налаже се Министарству просвете и Министарству здравља да у сарадњи, у року од месец дана, припреме прописе којима ће се омогућити увођење обавезних тестова за наркотике у средњим школама и у основним школама за ученике седмог и осмог разреда.

Влада ће у року од десет дана формирати Савет за спречавање вршњачког насиља који ће, између осталог, обезбедити организовање мобилних тимова за вршњачко насиље кроз протоколе између центара за социјални рад и других служби (образовне и здравствене установе, полиција) које би хитно реаговали на случајеве вршњачког насиља и у консултацијама са синдикатима просветних радника и удружењима родитеља ученика размотрити целисходност доношења мере забране употребе мобилних телефона у школама.

Прочитајте још:  Авиони Кфора носе храну "косовским полицајцима"?
Налаже се Министарству правде и Министарству информисања и телекомуникација да у сарадњи, у року од месец дана, размотре могућност пооштравања санкција за непоштовање прописаних обавеза пружалаца медијских услуга, укључујући интернет и друге електронске платформе као и друштвене мреже, у погледу забране програмских садржаја којим се истиче и подржава насиље, криминално и друго недозвољено понашање, емитовање сцена бруталног насиља и других садржаја који могу тешко да нашкоде физичком, менталном или моралном развоју малолетника.

НСПМ/Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Влада усвојила Вучићеве кључне мере због јучерашње трагедије на Врачару

  1. DESILO SE, PA ŠTA?

    Sada su svi pametni, preduzimljivi i inovativni da zaštite dece i ostalih od pomerenih sa uma. Gde su ti isti bili juče i pre toga da spreče ovo što se dogodilo u školi u Beogradu. Sada su svi pametni, čak je i ΛV održao profesorsko predavanje, kako bi se istakao biračima, a pre toga nije imao vremena, puštao autoputeva na korišćenje i fabrike koje zapošljavaju njegove glasače. Bez njega ništa ne može da prođe, pa čak je iskoristio tragediju da se javi narodu i sve mu objasni na tenane, kao da nema čoveka da se obrati narodu ili u nikoga nema poverenje. On počeo da se javlja putem TV svakodnevno i zamajava ljude, ako ga gledaju i slušaju. Šta će, ima ideje, energiju i moć, može mu se, on je jedini moćnik i znalac svega u zemlji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *