Сви рањени су још у животној опасности, Грујичићка изнела детаље о пацијентима

0
косову

Др Даница Грујичић

Министарка Даница Грујичић изјавила је да су свих 13 особа које су повређене ватреним оружјем ноћас у околини Младеновца у животној опасности, “јер код тих прострелних повреда никад не можете бити сигурни шта је тачно оштећено”.

Министарка је новинарима рекла је да је у једном тренутку радило шест сала ових дана и да медецинари нису заказали.

Што се тиче повреда током ноћашње пуцњаве, рекла је да један има површну рану грудног коша, грудне кости и трбушне марамице – он је 1976 годиште, операција је завршена, стабилан је, навела је министарка.

„Једна девојчица (2006. годиште) има устрелну повреду главе и бешике – оперисали су је васкуларни хирурзи, неуролози и неурохирурзи, метак се заглавио у левом оку, чекаће је још једна интервенција“, навела је Грујичић.

Такође, како је пренела, девојка 2005. годиште довезена је са две прострелне повреде, са јако великим оштећењем унутрашњих органа – јетре, одстрањен јој је један бубрег, дванестопалачно црево и део дебелог црева. Грујичић је рекла да је била у питању херојска операција и њој предстоји ортопедска операција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Младић око 20 година, како каже, има повреду ноге са прекидом и артерије и вене, али да му је надокнађена изгубљена крв, а решен је и прелом бутне кости, надлактице и натколенице.

Девојка 2003. годиште има повреду десне натколенице и препоне и потколенице, са прекидом вене која је лако решена, следе још додатне ортопедске интервенције по стабилизацији, додаје.

Kако је пренела, мушкарац 1972. годиште дошао је са повредом грудног коша са изливом око 800 мл крви у грудну дупљу. „Завршена је операција јутрос, постоји проблем код првог појасног пршљена и нема знака померања ногу, што може да буде и пролазно, видећемо“, додала је.

Прочитајте још:  Грујичић: Није искључено да онај ко је вршио експеримент у СРЈ сада то ради у Украјини

Мушкарац 1969. годиште имао је повреду доњег дела карлице – прострелна повреда, оперисан је и на интензивној нези.

Оперисан је, како је додала и Пешић Милан.

У болници Драгиша Мишовић била су довезеба два пацијента. Мушкарац 1997. годиште имао је жестоку повреду бубрега, због чега је одстрањен, као и повреде крвних судова, које су збринуте, а јутрос оперисан.

Мушкарац 2003. годиште имао је деструкцију кости десне натколенице без знакова оштећења нерава. Он је, како каже министарка, стабилан и планира се превођење на ортопедску клинику.

Kако је навела, три пацијента су примљена у Смедереву, али је један превезен у Ургентни центар. Он је 2002. годиште, има повреду трбуха и прелом десне надлактице, повређено и дебело црево. У стабилном је стању, гледају га грудни хирурзи, додаје Грујичић.

„Мушкарац 2000. годиште дошао је са повредом десног колена и потколенице, оперисан са ортопедске стране у Смедереву, стабилан. Особа 2001. годиште – прострелна повреда стомака, без оштећења унутрашњих органа“, додаје.

Рекла је да је Хитна из Младеновца била за 10 минута на лицу места у Дубони, а у Малом Орашју смедеревска за 15 минута. Сви су одреаговали добро, направљена је права тријажа, каже министарка.

„Три пацијента из околине Младеновца нису могли да буду спасени, преминули су на месту, као и дечко из Малог Орашја, четворо је превезено у смедеревску болницу, и само један од њих је показивао знаке живота, али је преминуо“, пренела је министарка.

МУП је јутрос саопштио да је нападач ухапшен недалеко од Kрагујевца.

Подсетимо, само дан након масовног убиства у основној школи у Београду, синоћ се догодило још једно. Нападач У. Б. је најпре пуцао у селу Дубона, где је убио младог полицајца и његову сестру, а затим је пуцао у Малом Орашју и селу Шепшин код Младеновца. Страдало је осам особа, а 14 је рањено.

Прочитајте још:  Да се кући вратим раније: Министарка и доктори славе на 50 метара од "Рибникара" (ВИДЕО)

Према досадашњим подацима, најмлађа жртва је дете старо 15 година.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *