Адвокатска комора Веограда: Молимо Владу да буде разумна у мерама

0

Поводом трагедије која је задесила Србију последњих дана

 

Адвокатска комора Београда изражава најдубље саучешће породицама жртава незапамћене трагедије у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“ и породицама жртава синоћне трагедије у Младеновцу.

 

Просветним радницима изражавамо људску подршку и желимо да нађу снаге за решавање нагомиланих проблема, пре свега насиља и безбедности у школама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

У тренуцима који су тешки за цело друштво, позивамо све званичнике и медије да се усмере на питања од јавног интереса и делују уздржано и разумно, те да се уздрже од сензационалног извештавања, пласирања непроверених информација, изјава и активности којима се замагљују узроци проблема у друштву, подстичу даљи насилни догађаји или износе осетљиви лични подаци учесника у трагичним дешавањима.

 

Све владине званичнике позивамо да буду свесни своје одговорности. Низ трагичних догађаја коме сведочимо јасна је последица урушавања институција и деградације сваке струке и професије и уништавање свих друствених и моралних вредности.

 

Позивамо званичнике да учине нужне напоре у оквиру свог делокруга како би се ситуација у друштву нормализовала.

 

Мере које држава предузима сматрамо да морају увек бити разумне, сразмерне и добро осмишљене, да делују на узроке проблема, а не да буду плод тренутних решења и привида гашења пожара. Све што држава ради мора бити усклађено са цивилизацијским тековинама, међународним обавезама које је Република Србија преузела и уставним и законским оквиром Републике Србије.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *