Русија припрема контраудар: Сви ће осетити када одговоримо на нападе на Кремљ

1
русију

Москва (Фото: Известија/Александар Казаков)

Русија припрема сразмеран одговор на недавни напад дроновима на Кремљ који ће осетити сви они који су били умешани у инцидент, односно, и Кијев и они који њиме руководе, поручио је шеф руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов. 

“Одговорa ће бити, сигуран сам. Руководство земље управо размишља о томе. У потпуности се слажем са председником Државне думе Вјачеславом Володином, који каже да одговор треба да буде толико промишљен и проверен да они који су то урадили, и Кијев и они који њиме руководе, изгубе жељу да икада понове такве акције. Одговор би требало да буде такав. Он треба да буде сразмеран, али тако да га сви осете”, рекао је Гаврилов.

Ипак, он је истакао да сматра да би примењивање нуклеарног оружја била преурањена реакција, што су раније као потенцијалан одговор спомињали неки од руских званичника, додајући да постоји посебна војна доктрина која прописује када би ово оружје требало да се употреби. У овом случају, како је објаснио, нема потребе за прибегавање нуклеарном оружју. Такав одговор би био “без основа, преурањен и неуместан”.

Истражни комитет наставља истрагу овонедељног инцидента, рекао је данас за “РИА Новости” председник комитета Александар Бастрикин. Према његовим речима, напади на Кремљ показали су да су терористички напади типичан начин ратовања за Украјину, што посебно има на значају ако се узме у обзир да су напади били покушани пред Дан победе, традиционални празник који руски народ слави већ деценијама и који симболизује победу против нацизма.

Напади на Кремљ десили су се током ноћи 3. маја, нешто мало после поноћи. Председник Русије Владимир Путин у том тренутку није био у својој резиденцији у Кремљу, те је са својим активностима истог дана наставио неометано. Москва је за напад оптужила Украјину и САД, за које је речено да стоје иза провокације, док је бивши председник Русије Дмитриј Медведев поручио да је председник Украјине Владимир Зеленски, због напада, постао легитимна мета руских снага.

Прочитајте још:  Јерменски пут за нигде

Кијев негира умешаност у инцидент.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

RT

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија припрема контраудар: Сви ће осетити када одговоримо на нападе на Кремљ

  1. Ја не би најављивао контраудар. Они су покушали да изненаде Москву. Изненадни удар је увек бољи и нема времена за одбрану као што има најављени – телефонски удар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *