Вучић: Србија ће донети веома оштре мере које ће суштински променити српско друштво

0

Вучић: Србија ће донети веома оштре мере које ће суштински променити српско друштво.

Прочитајте још:  Палау је по други пут признао шиптарску терористичку творевину
На почетку гостовања на РТС председник је још једном изразио саучешће породицама свих настрадалих у два масакра.

„Од сутра узимамо нелагално оружје. Имате месец дана рок да га доставите без последица. Молим људе да оду и доставе оружје. Очекујемо одговорност и милионе метака да прикупимо. Идемо на 90 одсто смањења легалног оружја…” рекао је Вучић.

„2.500 нових младих полицајаца ангажујемо, то је 1.200 више од броја оних који иду у пензију. Није проблем ни да купимо КД врата за све школе у Србији, али саслушаћемо мишљење радне групе до краја недеље…

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија донети веома оштре мере које ће суштински променити српско друштво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Огромна туга је нешто што осећају пре свега породице, али и сви остали у Србији. Наше је да из те велике трагедије изађемо уједињени и да покушамо да неке проблеме решимо на другачији начин”, рекао је Вучић на РТС-у. Додао је да је улога државног руководства да се понаша рационално. „Зато смо бирани и не можете увек да будете ту када је нешто лепо, већ морате да будете ту и када је најтеже. Ми морамо, не заборављајући никада стравичне трагедије и не заборављајући жртве и славећи ту анђеоску децу и људе које су злочинци побили, да наставимо да размишљамо како да се те ствари никада више не понове”, истакао је Вучић.

Прочитајте још:  Перфидан план за прогон Срба: Шиптарски терористи дижу оптужница 89 Срба за наводне ратне злочине
Нагласио је да је на дан кад се десио масакр у школи рекао да се плаши копикет ефекта, али не зато што је „много паметан” већ зато што је сам то прочитао, а то се нажалост како је истакао, догодило већ следећег дана. „Наше је да извучемо закључке и донесемо мере. У другим земљама државници кажу – наше су молитве уз вас и то је то. Мислим да смо као држава ми отишли корак даље”, навео је Вучић и додао да је важно да Србија из ових трагедија изађе јача.

Председник Вучић је рекао да се монструозне ствари се дешавају свуда у свету. “Ми смо имали те случајеве у нашој земљи. У Америци сте имали 190 масовних убистава, више него што је протекло дана у овој години“, казао је Вучић.

Прочитајте још:  Зашто се секу шуме чак и оне под заштитом државе
Председник Вучић изјавио је да не жели да говори о оставци министра просвете Бранка Ружића.

“Он ме је обавестио, послао поруку и разговарао сам са њим. До краја месеца предузећемо важне политичке кораке”, казао је председник Вучићb

“Дан након што се нешто догоди позивате на протесте, то је толико погрешно, то вам говорим не као лидер неке политичке странке још мало времена, то се не ради нигде у свету. Размислите шта ћемо у будућности да имамо када нам се било каква трагедија буде догодила”, казао је председник. Каже да сада “морамо да видимо шта је то што је могуће да себе и децу обезбедимо што више“.

“Овде је трагедија посебна јер је много деце страдало. Морамо да направимо мере и да реагујемо и као друштво и као држава. Имаћемо повећан број педагога. Све мере које предлажу, а које не искључују једна другу прихватићемо“, нагласио је председник.

Полицајци у школама ће, каже, смањити ниво вршњачког насиља, наша је процена за 70 до 80 процената, нагласио је Вучић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *