Конаковић: БиХ ускладила спољну политику са политиком ЕУ према Русији

0
елмедин конаковић

елмедин конаковић

Конаковић: БиХ ускладила спољну политику са политиком ЕУ према Русији.

Председник Републике Српске Милорад Додик недавно је најавио како министри из Републике Српске неће учествовати у раду Савета министара БиХ уколико се на дневном реду не нађе питање источне гасне интерконекције са Србијом. Ситуација је разрешена у петак, на састанку Додика и шефа бх. диопломатије Елмедина Конаковића, на којој је договорено да ће се на следећој седници Савета министара наћи одлуке о реализацији источне, али и јужне плинске интерконекције са Хрватском.

Прочитајте још:  Премијера филма о пољској окупацији Западне Белорусије 1920-их биће представљена у септембру
Да блокаде неће бити, поново је потврдио Конаковић, рекавши да је и Додик пристао да се питање гасних интерконекција решава у бх. институцијама.

“Сведочите да смо вратили процесе у бх. институције”, нагласио је Конаковић. Он је истакао и да је у овој години БиХ у потпуности ускладила спољну политику са оном коју води Европска унија, односно придружила се у осуди и санкцијама Русији због рата у Украјини.

“У Босни и Херцеговини је било комешања и приговора мени због тога што сам дао инструкције Алкалају и неким другима да се прати спољна политика Европске уније”, закључио је Конаковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Алимпић: Кад распродамо земљу странцима, коме после да се жалимо што нас трују?!
Поновио је да подржава Отворени Балкан, али да се прво мора завршити започето из Берлинског процеса.

Онима који Отворени Балкан називају “српским светом” Конаковић је поручио да у земљама које су приступиле тој иницијативи живи више од пет милиона муслимана и Бошњака.

“Ускоро ће бити одржана заједничка седница влада Хрватске и Савета министара Босне и Херцеговине,” најавио је Конаковић и додао да би заједничку седницу Савет министара требао одржати и са владом Србије.

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *