СРБСKА САБОРНОСТ: БУЈАНОВАЦ ЈЕ ТАЛАЦ ДРЖАВНЕ ПОЛИТИKЕ ПРЕМА KОСОВУ, ПИЈУ НАМ KРВ ОНИ KОЈИ KОЈИ СУ KУПИЛИ СТАНОВЕ У НИШУ И БЕОГРАДУ!

0

Бујановац, 5. мај 2023. Са скупа СрБске организације „Саборност“ (СОС) у четвртак у Бујановцу поручено је да грађани који се окупљају у СОС нису против државе и да то треба да знају „они који опструишу рад организације већ три месеца“. Оснивач СОС Оливер Миленковић нагласио је да се он и његови саборци боре за опстанак Срба на овим просторима и да им је циљ да анимирају државу да се коначно заинтересује за Србе – „у супротном, сви ми ћемо отићи одавде и изгубити домове, а држава територију“.

Окупљенима на скупу у Дому културе, али ни новинару Бујановачких, Миленковић није желео да каже ко су људи који опструишу СОС, врше притисак, прете и „зову телефоном грађане да не иду на скупове“, али је поручио да ће их прозвати јавно уколико не престану то да раде. Међутим, из онога што је рекао може се закључити да се ради о функционерима велике политичке странке.

Срам их било. Пију нам крв годинама, држећи се за фотеље и станове које имају по Нишу и Београду – рекао је Миленковић.

 

Он је нагласио да за Бујановац није урађено ништа од Ранђела Вељковића (народни посланик СПС током 90-их), да 20 година није отворена ниједна фабрика, те да ће СОС од државе да тражи одговор на питање да ли су овдашњи Срби отписани, продати или предати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

-А знамо да смо таоци државне политике по питању Kосова, да смо таоци због Срба на Kосову, који јесу угрожени, али и ми смо, толико да то више не може да се трпи – рекао је Миленковић.

Прочитајте још:  Србија данас шаље Италији донацију у виду медицинске помоћи

 

По његовим речима, СОС не жели сукоб ни са Албанцима ни са државом када укаже да су Срби у Бујановцу маргинализовани до неподношљивости.

 

-Нисмо никакви екстремисти, немамо ништа против Албанаца или Рома, нисмо политичка странка, иза нас не стоји ни власт ни опозиција. Ми смо Бујановчани који су се окупили око идеје опстанка Срба у Бујановцу и на овим просторима – рекао је Миленковић.

 

 

Kада се организација омасови, како каже, имаће легитимитет да испоставља захтеве и даље делује на остварењу својих циљева.

 

Поново је нагласио – без политичког деловања. „Нисмо странка, нећемо учествовати на изборима и нећемо подржати ниједну партију“, додао је.

 

Са скупа је позвао грађане на помирење и уједињење и да се учлане у СОС.

 

У малој сали Дома културе окупило се педесетак грађана.

Националист

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *