Путин на Дану победе у Москви: Поново је потребно одбранити отаџбину (ВИДЕО)

0
победе

Дан победе ( Григорий Сысоев / РИА Новости)

Почасна парада у част 78. годишњице Победе у Великом отаџбинском одржава се данас на Црвеном тргу у Москви, којој присуствује председник Русије, врховни командант Владимир Путин.

Након што га је министар одбране Сергеј Шојгу известио да је све спремно за одржавање параде, председник Русије Владимир Путин обратио се свим почасним гостима, учесницима параде и бројним гледаоцима.

“Пред руским народом данас су поново велики изазови”, истакао је председник додајући да је поново потребно бранити отаџбину.

“Било која идеологија која пропагира доминацију једне стране је опасна. То води ка расколу и изазива крвопролића. Уништава се институт породице, пропагира насиље”, указао је Путин.

“Председник је нагласио да се чини да је један део света заборавио на прошле догађаје, на шта указује и то што се данас уништавају различити совјетски споменици. Циљ оних који раде такве ствари јесте да се уништи наша земља, да се прецртају сва постигнућа која су била постигнута након Другог светског рата”, објаснио је руски лидер.

“Украјински народ је постао талац државног преврата последњих година и амбиција западних покровитеља Кијева”, нагласио је председник.

Подсетимо, војној паради у Москви присуствују лидери земаља Заједнице независних држава, председници Белорусије, Казахстана, Туркменистана, Киргизије, Таџикистана, Узбекистана и премијер Јерменије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сви они, заједно са Путином, посматрају са трибина пролазак руских војних трупа на Црвеном тргу.

Руска војна техника пролази Црвеним тргом

Након полазника различитих војних академија Руске Федерације, Црвеним тргом свечано пролази војна техника.

На челу овог дела параде је, по традицији, чувени тенк Црвене армије – “тенк Т-34”.

За њим пролази колона многофункционалних оклопних возила “тигр-М СпН” и оклопно возило “ВПК-Урал” са додатном заштитом.

Прочитајте још:  Пригожин: У Артјомовску се воде борбе „за свако степениште“

По први пут, у паради учествују и заштићена специјална возила, заснована на возилу “камаз”.

Москвом пролазе и високопрецизни ракетни системи “искандер-М” 112. гардијске ракетне бригаде града Новоросијска, колона противракетних система С-400 “триумф” 584. гардијског противракетног пука Црвене заставе Ваздушно-космичких снага РФ и аутономни лансери за ракете система “Јарс”.

Поносимо се свима онима коју се данас боре за своју отаџбину!

Русија цени све борце који се данас боре у Специјалној војној операцији, нагласио је председник Русије.

“Верни смо заветима предака, поносимо се учесницима Специјалне војне операције, свима који се боре на првој линији фронта. Данас нема важнијег посла од ваше борбе, од вас зависи будућност наше државности и нашег народа”.

“Ви часно извршавате ваш дуг пред свом народу и држави. Подржава вас цела нација”, рекао је Путин, истичући да се цео народ данас моли за све оне који бране Руску Федерацију.

Он је скренуо пажњу да се данас на паради налазе многи који се боре у Украјини.

“Поздрављам све који се данас боре за Русију”, нагласио је лидер.

“Нема у свету ничег јачег од наше љубави према домовини. Ништа није јаче од нашег јединства! За Русију! За победу! Ура”, рекао је Путин.

“Ура! Ура! Ура!”, поносно ускликује присутни народ на паради.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *