ФБИ пријавио малолетника из Суботице: Психологу најавио масакр близу вртића

0
масакр

Тинејџер и ученик суботичке гимназије “Светозар Марковић” Д. У. ухапшен је након што је у разговору са школским психологом рекао да “није размишљао да изврши масакр, али му је тако нешто падало на памет у близини вртића”, преноси “Блиц”.

Психолог је о садржају разговора обавестио директора, који је одмах позвао полицију. Малолетник је ухапшен 4. маја, дан након масакра у школи на Врачару.

Њега је, како преносе домаћи медији, открио и ФБИ, који је српским властима пријавио да Д. У. на друштвеним мрежама прати налоге са именима масовних убица, као и да је истраживао како се праве бомбе.

Малолетник је по налогу тужилаштва приведен и спроведен и Виши суд за малолетнике, а на терет му се ставља да је извршио и кривично дело приказивање, прибављање и поседовање дечије порнографије и искоришћавање малолетног лица за порнографију, преноси “Блиц”.

Њему је у први мах одређена мера кућног притвора, односно забрана напуштања стана у електронски надзор, али је Више јавно тужилаштво уложило жалбу, па је раније донета одлука преиначено и њему је одређен класични притвор, пише “Политика”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Притвор му је одређен због опасности од понављања кривичног дела и због омогућавања несметаног спровођења припремног поступка, додаје тај лист.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *