Зорана Михајловић оснива странку и најављује излазак на изборе!

0
зорана

Зорана Михајловић (Фото: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS)

Бивша министарка и потпредседница Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић рекла је у емисији “Иза вести” на Н1 да ће организација коју оснива изаћи на ванредне парламентарне изборе, уколико они буду одржани на пролеће.

Говорећи о политичкој организацији, чије формирање је раније најавила, Михајловић је рекла да још није одлучено да ли ће у питању бити политичка партија или покрет, али да ће бити промовисана најкасније до краја године.

Упитана о могућем учешћу на изборима, она је казала да, уколико ванредни парламентарни избори буду одржани на пролеће, учествоваће на њима.

– Ако буду на јесен, то је превише рано. Нигде не треба летети. Морате се добро организовати, то тражи време. То не можете да урадите за пар месеци – објаснила је Михајловић за Н1.

Михајловић, која је недавно тражила да после 13 година буде избрисана из чланства СНС, рекла је да оснива организацију која ће бити на левом центру, а која ће моћи да утиче на креирање политике у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је истакла две најважније ствари које ће јој бити у фокусу – пут Србије у Европску унију и бављење стварима које интересују грађане.

– Моје мишљење је да Србија мора да иде ка Европи. Србији је место у Европи и на Западу и то је прва ствар која је јако важна. Друга ствар која је јако важна је фокус на оно што грађане занима. Имате ствари које су грађанима важне, а политичаре не занимају – казала је Михајловић и прецизирала да су то образовање, социјална политика, зелена транзиција, нове технологије.

Прочитајте још:  Предраг Вучинић: Патријарх и Сент Андреја

Упитана о могућој сарадњи са Српском напредном странком и Александром Вучићем кроз Народни покрет за државу, Михајловић је казала да је прво питање да ли је тај покрет за улазак Србије у Европску унију.

Додала је да порука да будући Народни покрет није ни левица ни десница, за њу значи да у њему нема места за Европску унију.

– У том смислу не постоји могућност сарадње – нагласила је Михајловић.

Kада је у питању евентуална комуникација са опозицијом, казала је да не очекује подршку ни позиције ни опозиције.

Извор: Н1

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *