Брнабић: Србија неће бити платформа за заобилажење санкција ЕУ

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Брнабић: Србија неће бити платформа за заобилажење санкција ЕУ.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је с међународним специјалним изаслаником за имплементацију санкција Европске уније Дејвидом О’Саливеном, чији је фокус у раду ангажман у дијалогу с трећим државама и сарадња у заједничким акцијама у циљу спречавања заобилажења санкција. Брнабићева је истакла да Србија није и неће бити платформа за заобилажење санкција које је увела Европска унија.

Ана Брнабић је у разговору с Дејвидом О’Саливеном рекла да Србија није увела санкције Руској Федерацији, али да никако није и неће бити платформа за заобилажење санкција које је Европска унија увела, наводи се у саопштењу Владе Србије.

“Када је реч о рату у Украјини, Србија није вредносно неутрална и јасно смо се одредили у вези са нарушавањем територијалног интегритета Украјине”, додала је Брнабићева на састанку коме је присуствовао и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре.

Председница Владе је истакла да је Србија кредибилан и поуздан партнер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Злочин који се не заборавља, 24. МАРТ 1999. ГОДИНЕ: Удружени злочиначки подухват НАТО-а против Срба!
О’Саливен је разменио мишљење с Брнабићевом о конкретним корацима које треба реализовати са трећим земљама како би се спречило заобилажење санкција и захвалио на отвореном и конструктивном ставу и спремности за даљу сарадњу.

На почетку састанка О’Саливен је председници Владе изразио саучешће поводом трагичних догађаја који су прошле недеље потресли Србију.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *