Родитељи деце одељења VII/2 ОШ „Владислав Рибникар“ упутили седам захтева држави

0
родитељи

Основна школа Владислав Рибникар у Београду где је извршен масакр

Родитељи одељења VII/2, чија су деца страдала у трагедији у Основној школи „Владислав Рибникар“, изнели су пред надлежне седам захтева. Рок за одговор државе и надлежних органа је недељу дана. Иза њихових захтева стао је цео Савет родитеља ове школе.

Председник Савета родитеља ОШ „Владислав Рибникар“ Игор Ђорђевић рекао је за телевизију Нова С да је на јучерашњем састанку цео Савет родитеља стао иза захтева родитеља одељења VII/2, а они су:

1. Тражи се реконструкција догађаја, објашњење како се то догодило, како тече истрага и у којој је фази.

2. Да се родитељима стручно објасни шта ће бити са дечаком и у ком статусу су његови родитељи, јер код деце постоји велики страх да ће он бити на слободи.

3. Тим екстерних психолога и психијатара који ће редовно радити са ученицима одељења ВИИ/2 без учешћа школског педагога и психолога, ради обезбеђења непристрасности. Родитељи морају бити упознати писаним путем са програмом како ће се радити са децом и да им се доставе биографије свих стручних лица која су укључена у програм.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

4. Ако се одлучи да се школска година настави за одељење ВИИ/2 мора да се нађе начин да они не улазе у школу на велики улаз и да наставу имају у некој од учионица на малом излазу.

5. Тражимо комплетно реновирање школе од 1. септембра.

6. Пружамо пуну подршку комплетном наставном кадру.

7. Тражимо да се утврди пуна одговорност људи који су изнели у јавност списак са именима из ВИИ/2 одељења, који је обишао свет, као и слике деце и родитеља и да исти за то буду санкционисани“, навео је Ђорђевић.

Прочитајте још:  ОГЛАСИО СЕ МУП: Ово су званичне информације о масакру у школи "Владислав Рибникар" на Врачару

„Овај допис је послат МУП, тужилаштву и свим осталим надлежним органима. Само тражимо да се не ћути и да будемо информисани шта се дешава по овим питањима“, рекао је.

Пре тачно недељу дана, ученик седмог разреда ове школе је осумњичен да је убио осморо својих вршњака и школског чувара Драгана Влаховића. Сви су убијени унутар саме школе. Дечак осумњичен да је ушао на час историје и пуцао на ђаке и наставницу која је у нападу теже повређена. Она, као и још неколико ученика, налазе се на болничком лечењу.

Дечак је ухапшен истог дана, у школском дворишту ове установе, након што је, поред особља школе, и сам позвао полицију. Дечак је потом смештен у специјалну болницу где се његово стање прати, а у међувремену ухапшен је и његов отац, чије је пиштоље, како се сумња, користио у нападу и он се налази у притвору.

Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *