Злочини над Србима на КиМ дозвољени!? Наставља се правно и институционално насиље Аљбина Куртија

0
рат, косова, украјини

Тенк Војске Србије на „рутинској“ обуци у близини административне границе са Косовом, 1. септембар 2022. © Министарство одбране Србије

Злочини над Србима на КиМ дозвољени!? Наставља се правно и институционално насиље Аљбина Куртија.

Основни суд у Митровици донео је данас одлуку да полицајцу који је 10. априла на Бистричком мосту тешко ранио Србина Милана Јовановића одреди меру од месец дана кућног притвора.

Прочитајте још:  Смртоноснa забрањенa практикa у акушерству Србије: ауто-геноцид
Српска листа саопштила је данас да је Основни суд у Митровици донео одлуку да припадник специјалних јединица, албанске националности, који је покушао убиство Милана Јовановића на Бистричком мосту 10. априла, и том приликом му нанео повреде опасне по живот службеним оружјем, буде пуштен из притвора, и да наредних 30 дана буде у кућном притвору.

Том одлуком, наставља се правно и институционално насиље режима Аљбина Куртија, поручују из Српске листе.

„Подсећамо да је на исти начин је Куртијево правосуђе кућни притвор одредио и припаднику Косовских безбедносних снага који је на Бадњи дан покушао убиство Милоша и Стефана Стојановића у селу Готовуша. Очигледно да за Србе нема правде на Косову и Метохији, па чак и када се у ретким случајевима ухапсе они који покушају убиство Срба, они се шаљу у кућни притвор или пуштају на слободу“, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ГЛИШИЋ: Лукашенко упозорио Вучића, Кадиров Албанце! У новом поретку света Србија добија ово! (ВИДЕО)
Истиче се и да, док се починиоци тешких кривичних дела албанске националности пуштају у кућни притвор, десетине Срба без доказане кривице противзаконито седе у казаматима, чекајући некаква суђења чак и по неколико година.

„Ова срамна одлука Куртијевог режима је одговор посланицима европског парламента који говоре о владавини права на Косову и Метохији, али и још један доказ некажњавања оних који врше злочине над Србима“, закључује Српска листа у саопштењу.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *