Бивши шеф руске свемирске агенције није нашао доказ да су Американци слетели на Месец 1969. године

0
рогозин, месец

Бивши шеф руске свемирске агенције Роскосмос Дмитриј Рогозин рекао је да је пре десет година отишао у потрагу да пронађе конкретан доказ да су Американци слетели на Месец 1969.

Након што је пронашао мало доказа, поставио је питање да ли је мисија Аполо 11 стигла до лунарне површине. „Пре десетак година, док сам радио у Влади, послао сам званичан захтев Роскосмосу да ми достави документарне доказе о боравку Американаца на Месецу, који је тада још увек био на располагању савезној агенцији“, рекао је Рогозин у објави на Телеграму у недељу.

Он је наставио: „Био сам болно посрамљен чињеницом да су совјетски космонаути који су се враћали са вишедневних експедиција једва стајали на ногама и прошли дуг опоравак након таквих летова, а Американци су испузали из својих лунарних .

Рогозин је наставио у објави:

„Године 2018, када сам отишао да радим у државној корпорацији Роскосмос, наставио сам да трагам за овим доказима, али тамо нисам нашао ништа, осим љутитих оптужби неких наших који су обожаваоци одласка Америке на рачун других, академика, да ја, кажу, подривам „свету сарадњу са НАСА-ом“, добио сам и један љутити позив високог функционера који ме је својим сумњама оптужио да „заоштравам међународну ситуацију“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да, ништа нисам поткопавао ни отежавао, већ сам само по својој природи покушао да дођем до детаља и да бар за себе установим право стање ствари по питању истраживања Месеца од стране наших ривала. Није ми било јасно како су САД на том нивоу технолошког развоја 60-их година прошлог века урадиле оно што не могу ни сада?“

Прочитајте још:  Чадеж поносно рекламира лакиране ноктиће

Додајте Рогозина у табор за порицање слетања на Месец јер како се неко усуђује да доводи у сумњу да би свемирска летелица са мањом рачунарском снагом од чак и модерног УСБ-Ц пуњача могла да спусти астронауте на Месец 1969. године – а астронаути тек треба да се врате 54 године касније.

… још увек има много питања.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *