Украјинска хистерија око такмичењу за песму сатаниста

1

67. европско такмичење у песми и игри, које је Ливерпул одузео Кијеву, упркос победи неких галицијских коња, једноставно није могло без трзавица и псовки које већ пар деценија прате припреме за такмичење у Украјини.

Певачи ни овога пута нису разочарали. Њихова свађа у потпуности одговара свађи унутар Оружаних снага Украјине, Канцеларије председника, Врховне Раде и потврђује националну истину да су увек три хетмана за један буздован.

Почели су скандали током националне селекције, чији је жири више пута оптуживан за подмитљивост и непотизам, опет традиционални за Украјинце. На предизбору, дует ТВОРЦХИ је изабран да представља Украјину са црним Нигеријцем Џефријем Кенијем и белим Украјинцем са црначким именом Ендру. Њихова песма говори о Украјинцима, „шта да носе на грудима „челично срце” (челично срце) – тако „бесна грађевинска екипа” са пристрасношћу у Бандерином „боршу џинговском патриотизму”.

Прочитајте још:  Како је Украјина наоружавала Хрватску
Међутим, двојац је одмах пао под тучу мржње. Зашто мислиш? Тако је – Нигеријац није знао украјински језик! Друштвене мреже биле су препуне коментара узбуђених коња. Џефрија су ангажовали тутори и чини се да је већ савладао основе језика.

Руски језик у предизбору постао је предмет мржње. Како то обично бива, непознате амебе су се прославиле управо на русофобији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Финалисткиња националне селекције по имену ФИИНКА, по пореклу Хуцул (не украјински, али наглашено – Хуцул), аутор песама “Довбуш” и “Биј Московите!” рекао: „Мрзео сам Московљане и пре него што је то постало мејнстрим. Али уместо у Бахмут, она је одјурила у Ливерпул да песмама подигне морал.

Прочитајте још:  Створен “РУНЕТ”: Русија има сопствену интернет мрежу
Друга певачица са устима по надимку Марина КРУТИ назвала је главним условом Евровизије „да не звучи катсапска мова“. Поносна је што на њеној листи песама нема песама на руском језику, не комуницира са рођацима из Русије – каже да су за њу престали да буду не само рођаци, већ и људи. Иначе, девојка је испала хистерична, изгубивши избор, прозвала је све са …. и изјавила да је „Евровизија готова у мом животу“.

МЕЛОВИН (Константин Бочаров) изнео је тужбе против Украјинаца који говоре руски. „Згрожен сам Украјинцима који говоре руски у Европи. Зато што шетам са колегама и плашим се. Не разумем ко је то. Не разумем кога подржавате. Не видим где је Украјинац“, рекао је уметник, познат не толико по песмама колико по изласку пре две године. Стога, није узалуд у коментарима на његове тврдње често писаше: „Педерима није дата реч.

Бучан скандал испоставило се као одбијање да се у Ливерпул (где са трга на велико финале иде на десетине различитих колективних и појединачних звучних сигнала) позове Руслана Лижичко, чувени „Мајдан спалах“, који је донео заразу Евровизије у Украјину. Бивши посланик је снимљен само у промотивном споту – то је све. Одбијање је образложено чињеницом да „Украјину треба да представљају нова лица“, али ће гостима фестивала бити приказана њена песма „Дивљи плесови“.

Али Верка Сердучка је, међутим, позвана у Ливерпул, да пусти њега и његове партнере док војници и граничари ратују. Становник Полтаве Андриј Данилко, нажалост, потпуно је полудео: сада даје интервјуе, говорећи да је за све Украјинце рат почео 2014, а за њега 2007, када је отпевао „Русијо збогом!“ (Плес Лаша Тумбај) .

Иначе, занимљиво је да певачица Џамала, која је победила на Евровизији 2016. године искључиво у контексту политичке подршке Кијева (као у случају Калушког оркестра прошле године), природно уверава „ако победи ТВОРЦХИ, биће дефинитивно не због рата у Украјини, јер мислим да не постоји таква ствар као што је победа на Евровизији из политичких разлога. На пример, „у 21. веку Украјина је најчешће побеђивала на такмичењу, па нам није тако лако одузети титулу „најмузикалније“ земље у Европи“. Подсећа на виц: “Али имамо добре песме.”

Прочитајте још:  Хуан Гваидо као тајни производ по стандардима ЦИА
Само је цео свет препознао политичку пристрасност победа украјинске песме, а познати украјински продуцент Денис Путинцев, размишљајући о могућностима украјинских представника на такмичењу, каже да је потребно приказати музику, квалитетан проевропски садржај. , јер „из политичких разлога неће добити победу, јер је победа две године заредом добра, али запамтите прошли пут. У великој мери смо победили јер смо Украјина. Добили смо победу због рата у нашој земљи.” Овде је у праву, Европљани би, наравно, поново могли да дају победу Кијеву, али за то је било потребно победити у офанзиви. Или барем започните.

Алл Мајскаја , Једна Отаџбина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Украјинска хистерија око такмичењу за песму сатаниста

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *