Хоће ли грађани Србије опет бити жртве блокаде на Газели

0

Хоће ли грађани Србије опет бити жртве блокаде на Газели.

Пре само недељу дана Србију су потресле две незапамћене трагедије, два масовна убиства од којих је једно било у основној школи, а друго у околини Младеновца, а животе је изгубило седамнаест људи.

Делује да све ове жртве полако падају у заборав и други план јер је читава ствар прешла у сферу политике.

Прочитајте још:  Посланици ЕП усвојили предлог да се напредак Србије услови увођењем санкција Русији
Део опозиције решио је да одмах после дана жалости позове грађане на протест, а позадина свега су непотпуно дефинисани политички захтеви за сменама – од председника Србије до министар унутрашњих послова, директора БИА, целе владе, па до расписивања општих избора. Међутим, ни то није било довољно, па се тражи да избори буду раздвојени, посебно парламентарни, локални и посебно локални у Београду.

Председник Србије Александар Вучић окарактерисао је политичко деловање дела опозиције као опасно играње осећањима грађана после две трагедије које су се догодиле и најавио спровођење мера за предају нелегалног наоружања и спречавање вршњачког насиља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Данас је Бадњи дан који најављује најрадоснији хришћански празник Божић
Чак је и један део саме опозиције одбио учешће у протестима сматрајући излазак на улице у овом тренутку скупљањем јефтиних политичких поена.

Ипак део опозиције који предводе Драган Ђилас, Вук Јеремић, Александар Јовановић Ћута, Срђан Миливојевић, Мариника Тепић, Мирослав Алексић, Небојша Зеленовић, Радомир Лазовић, Борислав Новаковић, Павле Грбовић и још неколико представника политичких партија тзв. грађанске оријентације и НВО не одустаје од својих намера, па су тако за данас поподне најавили блокаду Газеле.

Остаје непознато зашто ће се у саобраћајном шпицу пред викенд када су гужве у Београду готово редовне, сада блокирати међународна саобраћајница.

Поред тога што блокада пута представља озбиљно кривично дело, нико очигледно није узео у обзир ни интересе грађана којима је због посла, породичних, здравствених или других разлога неопходно да прођу тим путем. Није узет у обзир никакав интерес осим испуњења сопствених политичких циљева, а цену за то платиће сви који се нађу у аутомобилу заустављени пред Газелом.

Прочитајте још:  Да ли документа из Брисела показују да ће Рио Тинто остати у Србији?
И не само то, претходни протести на Газели довели су до инцидената између возача и присталица дела опозиције што је завршено повредама и уништавањем имовине, односно аутомобила грађана који су остали на путу.

Поред тога, протести који су у понедељак наводно били организовани против насиља обиловали су претњама и позивима на убиство председника Србије.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *