Русија: Колумбајнери нису настали спонтано, повезани су са западним службама

0

Русија: Колумбајнери нису настали спонтано, повезани су са западним службама.

Након последњег масакра у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду где је 13 годишњи ученик ове школе Коста Кецмановић усмртио 9 својих вршњака, што је први случај Колумбајна односно скулшутинга у Србији и на Балкану, Васељенска наставља се изучавањем овог феномена у другим земљама у којима се ова пошаст већ одавно развила.

У Русији је појава колумбајнера повећана последњих година. Овај пут преузимамо изјаву председника удружења “Школа без опасности” Сергеја Саминског за руски портал Национална служба Новости.

Групе „коломбинера“ на интернету стварају западне обавештајне службе да би дестабилизовали ситуацију у Русији, рекао је у интервјуу за Телеграм канал Радиоточка НСН Сергеј Самински, председник Удружења „Школа без опасности“ .

Прочитајте још:  Русија блокирала западну резолуцију о Сирији у СБ УН
Раније је Врховни суд Русије признао покрет Колумбајн терористичким, пошто је уважио тужбу Генералног тужилаштва. Напомиње се да су снаге безбедности идентификовале велики број  онлајн заједница посвећених масакру из 1999. године, које броје око 50.000 корисника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„ Ово није спонтани брауновски покрет, већ терористички покрет са организационим центрима западних или америчких обавештајних служби. У коју сврху? Дестабилизовати ситуацију. У Русији се дневно затварају стотине сајтова на којима имитатори Колумбајна говоре о пуцњави у америчкој школи. Штавише, погубљење у Керчу је скоро у потпуности повезано са Колумбајном. Истовремено се отвара толико много сајтова. Ово уопште не личи на спонтане, слепе имитаторе тинејџера, већ личи на сврсисходан рад специјалних служби , и то не арапских, не источних, већ европских и америчких “, рекао је Самински.

Прочитајте још:  На грчком острву Киос локални становници буквално отворили лов на мигранте (видео)
Према његовим речима, сада убицама ђака прети доживотни затвор.

„Дуго смо се залагали да покрет „Колумбајн” буде признат као терористички и веома ми је драго што се то догодило. Пре тога је суђено за убиство двојице или више терориста који су стрељали своје саборце у школама. Ако су раније добили 15 година за стрељање, сада ће добити доживотну казну затвора“, објаснио је председник „Школе без опасности“.

Прочитајте још:  Музичари и демони
Самински је такође сматрао да свако масовно убиство у школама треба да буде класификовано као тероризам, без обзира на веб странице које је починилац посетио.

„Залагали смо се да свако убиство у школама буде окарактерисано као тероризам, јер оно ионако погађа друштво, без обзира што се не постављају политички захтеви. Задат је ударац и друштву, и породици, и држави. Како ће се посматрати поступци оних који никада нису посетили сајтове „Колумбинера” а дошли су да пуцају у школу? Веома се надамо да ће их изједначити са терористима“, закључио је саговорник Радиоточке НСН.

У априлу 1999. године, у америчкој школи Колумбајн, два ученика су убили 13 људи, ранили више од 20, а затим извршили самоубиство. Након тога, убице имају обожаваоце и “следбенике” широм света.

Роскомнадзор је 2018. блокирао на Јутјубу и другим ресурсима снимак репера Оксимирона „Последњи позив“, који описује масакр у школи Колумбајн. У 2021. години, становници Казања су се жалили на „наговештаје Колумбине“ у песмама репера Моргенстерна.

Видео блогер Јуриј Ковански (либерал који је из Русије прво дошао у Србију па после побегао прим.аут) уврштен је на листу особа умешаних у тероризам и ухапшен је због песме која оправдава терористички напад на Дубровку, у којем је погинуло више од стотину људи.

Протођакон Андреј Кураев, коме је забрањено служење, рекао је за Радиоточку НСН након експлозије 13. децембра 2021. у Серпуховском манастиру да „сва ова Колумбина није остала део чисто световних образовних институција, већ је дошла и до манастирских зидина .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *