Београд: Газела проходна, протест завршен

0

(фото:Васељенска)

Београд: Газела проходна, протест завршен.

Протестни скуп “Србија против насиља” је завршен, а учесници су се разишли након што су претходно блокирали најпрометнији београдски мост Газела у знак упозорења да власт испуни захтеве организатора протеста.

Прочитајте још:  Протест у Бриселу због нових корона мера: Затварају се биоскопи и позоришта
Протест је завршен нешто пре 21 час, а саобраћај на мосту Газела који је био блокиран нешто мање од два сата је профункционисао.

Организатори скупа од власти захтевају смену Савета Регулаторног тела за електронске медије /РЕМ/, гашење штампаних медија који објављују лажне вести и крше новинарски кодекс и одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи због промовисања насиља.

Прочитајте још:  Мештани села у околини Чачка опет одржали блокаду ауто-пута у Паковраћи То што је Весић најавио разговор је фарса
Тражи се и хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Опозиционе странке које су организовале протест захтевају и институционалну одговорност за трагедије у којима је убијено 17 људи, као и смене министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора Безбедносно-информативне агенције /БИА/ Александра Вулина.

Учесници протеста пре блокирања Газеле су се окупили испред Скупштине Србије. Скуп “Србија против насиља” организовали су Демократска странка, Народна странка, Зелено леви фронт/Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Синдикат Слога и Покрет за преокрет.

Ово је други протест “Србија против насиља”, а први је одржан у понедељак, 8. маја.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *