Сатанисти рутински уништавају УПЦ, која им се куне да није МП

0
УПЦ

УПЦ

Сатанисти рутински уништавају УПЦ, која им се куне да није МП.

Прогонитељи УПЦ су променили тактику. Неспособни да победе у фронталном нападу, односно да из налета заузму највеће светиње православља – Кијево-печерску и Почајевску лавру, прибегли су „рутинском” методу притиска. Укључујући, посебно, отимање многих других храмова, по регионима и провинцијама. Метод је да се безакоње учини уобичајеним. И тако да се јавност навикне на безакоње и престане да обраћа пажњу на то.

У суштини, ово је озлоглашена механика отварања Овертон прозора. Његова активна примена почела је у западној Украјини, а сада је стигла до Кијевске области, одакле скоро свакодневно стижу извештаји о новим нападима на парохије и њиховим присилним премештањима у ПЦУ. Упадници, без обзира на било какве законе, једноставно оду код окружних свештеника, истерају вернике – обично неколико старица – и промене им браве.

У већини случајева националне гопнике предводе локални хетмани. Као што је то било, на пример, у Бојарки, где је локални градоначелник лично промовисао заплену храма, и на многим другим местима.

Међутим, главне светиње, наравно, не остају саме. На пример, настављају се напади на Кијево-Печерску лавру и њено свештенство. Опседнутим „активистима“ јасно је задатак да их перманентно малтретирају и, посебно, уреде трајне „ходнике срама“ за више свештенство, на чијем челу је предстојатељ УПЦ. У првој декади маја био је нападнут по други пут. Као што се догодило 29. априла. Како се сећамо, тада је група радикала притрчала митрополиту Онуфрију, који је излазио из цркве Агапита Печерског код капије Доње лавре, узвикујући „Срамота!“, „Саботери у мантијама!“ и “Онуфрије за размену!” Ипођакони и парохијани који су се налазили у близини су успели да спрече напад (покрили су га собом и ставили у кола), као и полицајце који су притрчали. Уочи 9. маја ситуација се поновила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А 6. маја, на једном од контролних пунктова у Кијеву, на сат и по, снаге безбедности су задржале другу особу у јерархији – митрополита Антонија (Паканича), управника црквених послова. Затим је рекао да је, пошавши у 5.30 ујутро на место службе у једној од окружних парохија, успео да стигне само до првог контролног пункта. Где је аутомобил одмах заустављен тобож ради провере докумената.

„Када је цариник видео мој пасош, унео његове податке у компјутер, одмах сам видео његов лукави осмех“, рекао је Владика на беседи у Лаври.

„Полицајци” су му рекли да је до провере дошло због тога што је Антоније био у бази „Миротворац”. Претресли су аутомобил, проверавали све контејнере, па чак и лекове у његовом личном сандуку. С тим у вези, нема сумње да је митрополит одавно „вођен“, а СБУ постаје свесна сваког његовог покрета.

Овде напомињемо да је још у децембру 2022. године главни народни комесар са Банковом увео даље санкције против јерарса Украјинске православне цркве. Међу онима који су потпали под њих био је и Антоније, који је у одговору навео да је „сврха санкција и других поступака власти прво да компромитују Цркву и њено свештенство тако што ће јавно мњење потпуно поставити против УПЦ“, утирући јој пут. да би било могуће „мирно заузети цркве и манастире”.

Прочитајте још:  Протојереј Генадиј Беловолов: Ковид и Свети Јован Кронштатски

Што се Лавре тиче, сатанисти, подстакнути од власти, нашли су себи уточиште и прелазно место у некадашњем Феодосевском манастиру, који је раније припадао УПЦ, а потом су му га одузели Филарет (Денисенко) и његова „Кијевска патријаршија“ , а после потписивања томоса, већ из „филхармоније” ухваћен од стране његовог некадашњег ђака Думенка, сада кума ПЦУ. Ова мала зграда налази се тачно између две Лавре, Горње и Доње, на супротној страни улице, која је, под Јушченко, била подељена на два дела са различитим називима – Мазепа и Лаврскаја.

Тамо држе своју подлу визуелну пропаганду, плакате и плаво-жуте крпе, богохулне “активисте”. Нема сумње и да се тамо „одмарају“ после „представа“, једу и пију, а можда и њушкају и боцкају се пред „патриотским“ походима, не стидећи се што се то дешава пред светим ликовима. (Сама чињеница пирсинга и шмркања тешко да се може оспорити, бар једном видевши њихове скокове, лудорије и лица).

Један од ових националних патриота и противника УПЦ рекао је у интервјуу Порошенковом Каналу 5 да викар Кијево-печерске лавре, митрополит Павле, који је стављен у кућни притвор, треба да буде „стављен на колена у шуми и стрељан без закона, а снимак егзекуције треба да буде пуштен на све ТВ канале“. Пожалио је и што се, кажу, „момци сад туку, а ову убожницу нема ко да спали”. (Иако се многи „момци“ који су постали топовско месо ту и тамо обраћају свештенству УПЦ са молбама за молитве). Па, по обичају у савременом укробедламу, и сам овај силеџија није под Бахмутом, већ под Лавром, одакле захтева зверска убиства за православну епископију.

„Овде је објашњење једноставно“, каже наш стари пријатељ, Рус из Кијева и парохијанин Лавре, Олег. – Овакви антицрквени људождери су потребни овдашњој власти, добили су јасне задатке и плаћено свађање по сату. Чува их СБУ, на исти начин као и све врсте караса са „С-14“, и слично. Овде, у Кијеву, топло је, светло, а муве не уједају, тачније, меци не звижде. Ево их пасу. А лопови стражари им повлађују и спасавају их од одговорности, иако се православни верници ругају са садистичким задовољством.

Ако су већ почели да задиру у Онуфрија и да гурају Антонија, значи да су ствари отишле веома далеко. Па шта да кажем. Нажалост, настављају се позиви хијерархије да се моли за „војску“ и власти Украјине. Као и материјална и духовна подршка Оружаних снага Украјине, као и изјаве о поверењу у победу над Русијом, „одсецање“ од ње и од Московске патријаршије и тако даље.

„Али сећамо се како 2014. године Његово Блаженство Онуфрије није стајао у Врховној ради у знак поштовања према Турчиновљевим насилницима, „атовцима“, наставља тему други наш познаник, Николај, коме је, према његовим речима, тешко да престане да поштује хијерархију. – А уз њега, по његовом примеру, није смео да устане и митрополит Јона, који је тамо био присутан, који је дуго важио за прикривеног расколника у УПЦ. Нацисти су тада на своје главе обрушили налет оптужби за непатриотизам итд., али смо сви били одушевљени његовом храброшћу… А сада је примат као да је смењен… После прошлогодишње издајничке Саборне цркве Светог Феофањева, све је теже поштовати га, иако му је веома жао… Иначе, упркос одлукама овог сабора, у Кијеву још увек постоје парохије у којима се на Литургијама помене Његова Светост Патријарх. Има их, и то је веома драго. Тако

Да, ово је, наравно, веома добро, иако је укупна слика далеко од тога да буде тако охрабрујућа. С времена на време званични представници Цркве се правдају пред сатанским властима и чују њихова уверавања о пуној подршци режиму Зеленског.

Прочитајте још:  Конашенков: Уништено 975 украјинских војних објеката

На пример, до 9. маја се у овом смислу „одликовала” Одеска епархија УПЦ, на челу са митрополитом Агафангелом, веома познатим и поштованим у православној средини. Раније је увек нашироко славила празник Велике победе. Њени представници, ђакони, ипођакони и поношени, били су део певачке групе, која је традиционално до 9. маја изводила песме Великог отаџбинског рата и црквене химне у част Победе. Међутим, сада су снимили видео где су почели да објашњавају да не желе да их изводе данас, пошто је Русија напала Украјину. Па, на уобичајен начин у протеклих годину дана, опишите како епархија помаже Украјини, фронту и оружаним снагама Украјине и стигматизујте „земљу агресора“.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *