У Луганску су одјекнуле две експлозије

0

У Луганску су одјекнуле две експлозије.

Експлозије су се догодиле на територији бивше фабрике, где се налази предузеће Полипак. То већ дуго не функционише, рекао је Родион Мирошник, бивши амбасадор ЛНР у Русији.

Прочитајте још:  Снимак последица данашњег гранатирања Јасиновате од стране Оружаних снага Украјине.
Две експлозије су одјекнуле у Луганску, рекао је Родион Мирошник, који је био републички амбасадор пре укључивања ЛНР у састав Русије. Према прелиминарним подацима, међу цивилима нема жртава, преноси РИА Новости позивајући се на сенаторку из Луганске Народне Републике Дарју Лантратову.

„Било је експлозија. Ово је на територији некадашњег погона ћелија, предузећа Полипак. Ово је стари део Луганска, где су предузећа и приватни сектор у близини. Предузеће већ дуже време не послује. Дим долази одакле је пао. Можда постоји могућност да људи нису повређени, јер предузеће већ дуже време не ради“, рекао је он.

Прочитајте још:  Градоначелник Харкова кажњен јер је говорио руски
Потпуковник Народне милиције ДНР Андреј Марочко је у разговору за ТАСС сугерисао да су експлозије настале као последица гранатирања Оружаних снага Украјине ракетама домета од 150 километара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

12. маја први пут се обележава Дан Републике у ЛНР. Основан је указом вршиоца дужности начелника региона Леонида Пасечника почетком године. Секретар Генералног савета партије Јединствена Русија Андреј Турчак и Пасечник положили су 12. маја цвеће на споменик браниоцима Донбаса у Луганску.

„Баците ракете на миран град данас, када цела Република слави празник – највећу манифестацију немоћи, цинизма и беса“, написала је Дарија Лантратова, чланица Савета Федерације из ЛНР, у свом телеграм каналу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *