Лош дан за власти у Кијеву: У Хмељницком погођено складиште муниције, потребан Гајгеров бројач

0

Лош дан за власти у Кијеву: У Хмељницком погођено складиште муниције, потребан Гајгеров бројач.

Док власти Владимира Зеленског у Кијеву најављују “контраофанзиву и победу” на терену се очигледно дешава нешто сасвим супротно по њих.

Руске ракете данас су погодиле неколико циљева у западним деловима Украјине, међу њима у Тернопољу и Хмељницком.

Како преносе руски медији и телеграм канали у Хмељницком је денацификовано складиште са муницијом са осиромашеним уранијумом коју је Велика Британија испоручила Украјини.

Међу локалним властима је завладала паника. Они тврде да је после експлозије повећан ниво гама зрачења и као што се може видети у чату власти Хмељницке области, они се распитују за Гајгерове бројаче како би утврдили ниво радијације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ову информацију је потврдио и чувени украјински нациста Игор Мосијчук који је на свом телеграм написао да је у Хмељницком повећан ниво радијације.

Очигледно је да украјинске власти нису могле дуго да сакрију где складиште муницију са осиромашеним уранијумом коју су добили као поклон од НАТО-а иако су западне земље више пута негирале да снадбевају Украјину оваквом муницијом.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *