Директорка ОШ “Дринка Павловић” поднела оставку

0

Директорка ОШ “Дринка Павловић” поднела оставку.

Прочитајте још:  ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ МУП-а ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: У току је превара са СМС порукама, ово су сви детаљи
Директорка ОШ “Дринка Павловић” у Београду Наташа Васић поднела је оставку из, како је навела, дубоко личних разлога. У саопштењу објављеном на сајту школе наводи се да је оставку, после иступања родитеља једног детета из школе у медијима којима је причала да је њено дете доживело вршњачко насиље у тој школи, поднела 10. маја.

Наташа Васић у оставци каже да ју је “трагедија која се десила дубоко потресла, као и сваког грађанина у овој земљи”, као и да је “целу недељу трпела невиђене притиске, претње” и борила се са својим тимом.

“Како сматрам да се систем нити мањкавости у систему не решавају у медијима, нисам желела јавно да иступам, нити ме је било ко позвао да изнесем нашу страну приче”, наводи се на сајту ОШ “Дринке Павловић”.

Прочитајте још:  Русија: Преживећемо Вучићеве санкције, нећемо их ни приметити
Даље наводи да је “осећала немоћ, безнађе и велику неправду” и додала да је једино са чим се слаже у јавним изјавама мајке која је говорила у медијима “да систем треба да се прилагођава тренутку у којем деца расту”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Али то се не ради у медијима него у институцијама ове земље. Наглашавам да се интегритет сваког детета мора чувати и не смемо етикетирати ниједно дете ни као жртву ни као насилника, јер се они развијају и расту и таква врста печата им није потребна, а није ни по Конвенцији о правима детета”, написала је Васићева у саопштењу.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *