Хрватском ,,аналитичару“ стандардно Београд крив за све: ПЕС осмишњен код Вучића, ДФ послужио намерама Београда

0
котењук

котењук

Хрватском ,,аналитичару“ стандардно Београд крив за све: ПЕС осмишњен код Вучића, ДФ послужио намерама Београда.

Давор Ђенеро, Милов плаћени ,,аналитичар“, стандардно ,,експертски“ коментарисао је за телевизију 7 предстојеће парламентарне изборе и истакао је да су трендови такви да је очито да политичка групација Европа сад, која има подршку Београда, а која је учествовала у процесу удаљавања Црне Горе од ЕУ интеграција, сада јача, док традиционални партнери Србије, попут ДФ-а сада немају подршку као раније.

„ДФ је послужио намјерама Београда, међутим сада су им миљеници чланови ПЕС-а. Након 30. августа пошто их нико није хтио за политичког партнера, а ни Абазовић их није могао увести у Владу, јасно је било да ће ДФ се распасти. Сада су препуштени својој судбини“, казао је хрватски политички ,,аналитичар“ Давор Ђенеро.

На питање да ли ће нестанак ДФ-а утицати на смањење утицаја Београда, Ђенеро сматра да неће јер истиче да је Европа сад осмишљена код, како је казао, Вучићевог банкара господина Малог.

„Утицај Београда се наставља кроз ПЕС, међутим извјесно је и да ће доћи до промјена у Европи сад послије избора јер постоје неслагања између Спајића и Милатовића. То неслагање ће бити потиснуто до избора, али послије избора видјећемо шта ће испливати на воду“, казао је забринути Ђенеро.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али, Ђенеро сматра да Црна Гора није постала дио „српског света“ јер како каже и даље постоји светле тачке, а то су одређени медији, и даље постоји тврдоглаво бирачко тијело којима треба одати поштовање.

Међутим, како истиче, за њих стиже тешко време.

Кључно питање које ће се поставити на овим изборима није ко ће победити него хоће ли суверенистичка Црна Гора очувати своју структуру и хоће ли ДПС очувати своју снагу.

„Европа сад јача, ДФ се распао, питање је да ли ће партије које чине Владу прећи цензус, а тешко је очекивати да суверенистички блок окрене тренд“, сматра хрватски „експерт“ Давор Ђенеро, преноси Аналитика.

Прочитајте још:  Небојша Вукановић: Кад ће србенда (Милорад Додик) на хаџ у Меку и Медину?
Коментаришући инаугурацију новоизабраног председника Јакова Милатовића у Подгорици, Ђенеро сматра да је Милатовић прибегао комформистичком решењу због срамотног десанта на Цетиње.

Такође, саговорник телевизије 7 сматра да Вучић неће доћи на инаугурацију Милатовића јер очекује да он дође њему у Београд да се поклони.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *