Украјинска амбасада осудила Вучићеве речи да у Србији “Мајдана” неће бити

0

Украјинска амбасада осудила Вучићеве речи да у Србији “Мајдана” неће бити.

Амбасада Украјине у Србији осудила је то што та балканска земља у негативном контексту памти “Револуцију достојанства” и упутила оштро саопштење после речи, посебно, председника Србије Александра Вучића о Мајдану.

Ово се наводи у саопштењу амбасаде, којим располаже „Европска истина“.

Амбасада је навела да се Револуција достојанства у Украјини последњих година редовно помиње у политичком и информативном простору Србије и то често са негативном конотацијом.

„Ова година није била изузетак, јер је украјински Мајдан поново помињан у негативном светлу. С тим у вези, Амбасада Украјине у Србији још једном званично изјављује да се држава Украјина ни на који начин не меша у унутрашње политичке прилике у Србији. Република Србија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, амбасада сматра неприхватљивим покушаје мешања у унутрашње ствари Украјине, а посебно јавне негативне оцене о свесном европском избору украјинског народа од стране било ког званичника страних држава.

Амбасада је истакла да је оно што се понекад у негативном контексту представља као „украјински сценарио“ у ствари борба украјинског народа за своја права против корумпиране тоталитарне власти.

 

“Ово је европски избор већине Украјинаца, за који смо платили и плаћамо високу цену. Свака оцена ових избора, позитивна или негативна, је искључиво ствар украјинског народа”, наводи се у саопштењу амбасаде. .

Прочитајте још:  СТИЖЕ НАМ ГЛАДНА ГОДИНА: Град у јужном Банату направио хаос на усевима! (ФОТО)
Амбасада се искрено нада да ће сви који подржавају европске интеграције Србије поштовати и европски избор пријатељског словенског народа – Украјинаца.

Прочитајте још:  ДЕЧАK (14) СKОЧИО KРОЗ ПРОЗОР И ПОГИНУО Трагедија у Бечеју: Дете било са посебним потребама, ухапшене 3 ОСОБЕ
Штавише, очекујемо да Србија не осуди јавно европски избор украјинског народа, већ да осуди бруталну агресију Руске Федерације, чије је руководство одлучило да покрене инвазију на Украјину у пуном обиму како би казнило њену жељу за слободом и право да изабере свој пут“, наводи се у саопштењу.

Власти и провладини медији протесте опозиције, који су се десили у Србији после масакра, називају „покушајем Мајдана“. Председник Србије Александар Вучић је у недељу, говорећи о протестима, рекао да „ у Београду неће бити Мајдана “.

Васељенска/Украјинска правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *