Русија је уништила све британске уранијумске гранате, спречавајући контаминацију територије

1

Русија је уништила све британске уранијумске гранате, спречавајући контаминацију територије.

Информација која се распршила у Украјини о радијацијској контаминацији Хмељницке области након руског удара на складиште, укључујући британску муницију са осиромашеним уранијумом, је чиста лаж.

Ово је изјавио експерт у области нуклеарне безбедности, посланик Државне думе Максим Шингаркин, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Украјински медији се шире о радијацијској контаминацији територије Хмељницке области, наводно кривицом Руске Федерације. Ово је чиста лаж. Заиста, на територији Хмељницког региона постојала су складишта муниције, укључујући и енглеске тенкове, укључујући и муницију која садржи уранијум, то су оклопна уранијумска језгра, чији је задатак да пробију оклоп. Али да ли би могли да испаре од експлозија хемијске муниције и постану извор загађења радијацијом?

Чињеница је да је такво језгро направљено од уранијума јер је његов задатак да удари оклоп великом брзином и, дошавши у интеракцију са дебелим челичним оклопом, топећи се, продре унутра због велике енергије удара. И само у овом случају се постиже тачка топљења, а ова температура је 1400 келвина, односно веома врућа, па чак и понекад тачка кључања на ивици која директно додирује челик, температура понекад достиже око 4 хиљаде келвина, а ви буквално испари са места где је овај удар део уранијума. А неки само у облику капљице остају на месту где се оклоп тенка сусрео са овим уранијумским језгром.

Али колико год обична хемијска муниција експлодирала поред ових уранијумских језгара, а ТНТ, РДКС су свих првих сто степени на месту експлозије, немогуће је постићи стварно уништење ове муниције, а још више, без испаравања , што би, осим тога, требало да постане велико загађење радијацијом“, објаснио је стручњак.

Прочитајте још:  У Амстердаму одржан марш против испоруке оружја Кијеву
Он је нагласио да стварна опасност од таквих граната може бити само њихова директна употреба.

„Контаминација радијацијом великих размера ће доћи ако кијевска хунта почне да користи ову муницију на територији Русије и Украјине током сукоба. Зато што ће сваки појединачни пројектил долетети до посебне мете, погодиће, на пример, бетонски зид, пробијајући га, претварајући се у ово стање капљица аеросола и загађујући све око себе. Хиљаде хитаца, па и десетине хиљада хитаца, одговарају десетинама хиљада хектара контаминираних површина.

Али ако спојите све ове ћорке и почнете да их гађате конвенционалним пушкама, ништа се неће догодити. Зато што је веома ватросталан материјал. У тренутку саме експлозије, ако није у стегнутом стању и не лети дивљом енергијом у оклоп или бетон, заправо се претвара у само један комад тешког метала, који у најбољем случају једноставно одлети од ударног таласа. . Али пошто је у кутијама, на пример, ове кутије се могу запалити. Али која је температура? Не више од 600 степени. То јест, у ствари, муниција се неће ни растопити.

Односно, уранијумска језгра се неће истопити, чак и ако су нагомилана, запаљена око њих из кутија у којима су ускладиштена, чак и ако се на њих пуцају конвенционалном хаубичком високоексплозивном муницијом, нећете моћи да се постигне било топљење, а још мање кључање уранијума. А пошто нема кључања и топљења, сходно томе, нема ни загађења зрачењем. Ово је важно разумети“, рекао је Шингаркин.

Прочитајте још:  Руски хокејаши истерани из авиона у Канади јер су одбили да носе маске
Ипак, Кијев, на предлог Запада, шири информације о загађењу, а спрема и врло конкретну провокацију против Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Наравно, у Кијеву и у руководству које управља кијевском хунтом, сви људи који се разумеју у питања нуклеарне и радијационе безбедности то разумеју, али растурају ову тему. Зато што се спрема провокација великих размера да се Руска Федерација оптужи за употребу нуклеарног наоружања. Ово је веома тежак задатак.

Односно, у ствари, западне обавештајне службе, пре свега оне земаља НАТО-а и Сједињених Држава, спремају, с једне стране, провокацију под руском заставом на територији Украјине, која ће се састојати у томе да радиоактивни материјал ће бити расути и констатоваће се да је Руска Федерација употребила тактичко нуклеарно оружје, или бомбардовала нуклеарну електрану Хмељницки, у чијој се близини наводно одвијају сви ови догађаји са лажном контаминацијом уранијумом територије Украјине, или неки други. сценарио везан за уништавање постојећих нуклеарних електрана у Украјини, са транспортом радиоактивних материјала, или са нападом на нуклеарну електрану Запорожје.

Сви ови сценарији претпостављају да ће бесни блогери који немају критичку перцепцију стварности, као један, почети да шире оно што је важно специјалним службама, дезинформишући и општу популацију и војне власти, и формирајући политичку агенду коју Запад потребе директно у својим земљама за унутрашњу агенду. А сада видимо развој конкретне епизоде“, нагласио је посланик.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија је уништила све британске уранијумске гранате, спречавајући контаминацију територије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *