Руски репер предложио како да се заобиђе закон забрани промовисања наркотика

0

Руски репер предложио како да се заобиђе закон забрани промовисања наркотика.

Уметници који у својим нумерама користе тему дроге могли би да почну да раде преко страних издавача, сугерисао је у разговору за Њуз.ру Давид Нуриев, познатији као репер Птах. Тако ће реаговати по закону МУП-а о кривичним условима за пропаганду дроге. Према реперу, борба против пропаганде дроге је као борба против мрачне мреже. Све забране се лако заобилазе. 

Нема проблема. Једноставно ћемо се звати другачије и издавати преко других земаља под другим именима на руском. Песме ће бити исте “, рекао је Птаха. 

Прочитајте још:  У ког бога верује патријарх Кирил: Неверовање у пандемију корона вируса као неверовање у Бога
Истовремено, репер је позвао своје колеге да не злоупотребљавају ову тему у својим рецитативима. Он је признао да постоји линија у којој извођач говори само о ситуацијама у којима се дрога појављује и где те праксе представља у позитивном светлу. Према Птахи, репери морају бити посебно опрезни у тренутној политичкој клими.

Репери би заиста требало да престану да промовишу и да се заштите од усијаних глава које стално покушавају да подметну. У сваком случају, уметност не ћути. На овај или онај начин, биће тамо. Долазимо до цензуре Совјетског Савеза. Видите, ускоро ћемо имати комунизам “, каже Птаха.

Заменик руског министра унутрашњих послова Игор Зубов рекао је 16. маја  да би од 2024. године могли бити покренути кривични поступци против извођача који репују о употреби дроге. Истовремено, он је напоменуо да ће криминалцу бити претње само у случају поновљеног кршења административног члана који забрањује промовисање употребе дрога.

Њуз.Ру

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *