Управљачки тим за ЗСО: Према немачком амбасадору – Албанци би требало да уређују живот Срба на КиМ

2

(фото:КМ Новине)

Управљачки тим за ЗСО: Према немачком амбасадору – Албанци би требало да уређују живот Срба на КиМ.

Прочитајте још:  Савет РЕМ-а доделио 11 дозвола за радио-станице - само Спутњик остао без фреквенције
Управљачки тим за формирање Заједнице српских општина саопштио је да су пристрасан став немачког амбасадора у Приштини Јорна Родеа, као и намера да ЗСО буде невладина организација, супротни свим споразумима на које су се привремене приштинске институције обавезале.
“Тзв. ‘Косово’ нема легитимитет да изради статут ЗСО, него Управљачки тим (тачка Б став 2), споразума о делокругу рада Управљачког тима”, истиче се у саопштењу.
Амбасадор Роде је раније данас изјавио да “најбољи Нацрт Статута за Заједницу српских општина може да припреми Приштина”. Према његовим речима, оно што је потребно јесте Нацрт са Косова, и то, како је рекао, врло брзо.
Прочитајте још:  РK Нови Пазар иступио из Лиге Србије
Управљачки тим примећује да ће, по Родеу, статут ЗСО урадити Албанци и две српске “икебане” из “Куртијеве баште” који би уредили живот Срба на КиМ.
Како истичу, од те књиге зване статут ЗСО остаће само назив “Заједница страдалих општина”, док нам је суштина већ позната.
“Нацрт статута ЗСО је урађен у складу са европском повељом о локалној самоуправи, европским стандардима и европском праксом, али сматрамо да је господин Роде свестан да на тзв. Косову нема Европе, па је можда у складу са тим дао такав предлог”, додаје се у саопштењу.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=-6zv9zko1D4

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Управљачки тим за ЗСО: Према немачком амбасадору – Албанци би требало да уређују живот Срба на КиМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *