Руска војска уништила “фјури”

0
руска

АП

Руска војска у правцу Купјанска уништила је три украјинске беспилотне летелице „фјури“, једну минобацачку посаду и складиште муниције, изјавио је за Спутњик Сергеј Жибински, шеф прес-центра групе „Запад“ Оружаних снага Русије.

Према његовим речима, у току борбених дејстава на купјанском правцу, авиони групе су напали груписане војнике, наоружање и војну технику 14. посебне механизоване бригаде, као и јединице територијалне одбране.

Руска војска је добила нови пешадијски бацач пламена

Руска армија добила је нови пешадијски бацач пламена Бородач за градску борбу, рекао је у четвртак за РИА Новости заменик генералног директора концерна „Техмаш“ (управљачка компанија је Технодинамика холдинг државне корпорације Ростец) Александар Кочкин.

МПО-А „Бородач“ је први пут представљен на међународној изложби МИЛЕКС-2023 (Минск, Белорусија).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– МРО-А, или „Бородач“ је ручни пешадијски бацач пламена мале величине, аналог је реактивне противтенковске гранате, само је његова бојева глава опремљена термобаричним саставом. Већ је усвојен у руској војсци. Развој је намењен за урбане битке – рекао је Кочкин говорећи о новини.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *