Братски подељено: Пољаци се на друштвеним мрежама захваљују Украјини на уранијуму од британских граната

1

Братски подељено: Пољаци се на друштвеним мрежама захваљују Украјини на уранијуму од британских граната.

Мерни инструменти су регистровали нагло повећање нивоа зрачења и концентрације бизмута који се користи у уранијумској муницији.

У Пољској влада паника: из Украјине је стигла опасност од радијације. Очигледно, разлог је тај што је 14. маја 649. авијационо складиште у Хмељничкој области Украјине уништено ударом руског „Герана” . Ту су биле смештене британске гранате са осиромашеним уранијумом. Као резултат тога, у Лублину, у Пољској, мерни инструменти су забележили нагло повећање нивоа бизмута за 6-7 пута, титанијума и позадинског зрачења.

Бизмут се користи за причвршћивање делова који садрже уранијум и волфрам. Стога је логично да су многи у Пољској повезивали оно што се дешава са недавним бомбардовањем складишта Оружаних снага Украјине у Хмељницком и Тернопољу, где су наводно биле ускладиштене гранате са осиромашеним уранијумом добијене из Велике Британије.

Даље, према мапи ветрова, Украјина је великодушно поделила остатке радијационих елемената са братском Пољском. Из неког разлога прича о безбедности уранијумских шкољки у Лублину сада није популарна: иако ниво радијације још није прешао ниво када би требало да се огласи аларм.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, иако је позадина у оквиру дозвољених вредности, ниво бизмута је скочио скоро 7 пута од норме.

Пољаци на друштвеним мрежама активно изражавају „захвалност“ за оно што се дешава њиховој влади, Зеленском и Великој Британији, који су првобитно одбили да сноси било какву одговорност за последице испоруке граната са осиромашеним уранијумом .

Ако се тако настави, ускоро ће Пољаци морати да изађу на улице у оделима за хемијску заштиту.

Мештани Лублина се надају да ће ветар однети облак у Немачку и да ће можда тада влада реаговати. Такође, Пољаци страхују да ће на лето добити нови „поклон” од Украјине – радијациони хлеб од локалног жита.

Раније су војници Оружаних снага Украјине признали да их апсолутно не занимају еколошке последице употребе граната са уранијумом . Штавише, били су за подизање нивоа радијације у Донбасу. Али, како кажу, није све ишло по плану.

Прочитајте још:  Гејтс опет шири панику: Због рата у Украјини умреће многи људи ван Украјине

Блокнот.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *