Британија продужава санкције Русији

1
истине, сукобу

Matt Cardy / Getty Images

Велика Британија је 19. маја увела санкције за 86 субјеката и појединаца повезаних са Русијом. Ово је објављено на сајту британске владе.

У саопштењу владе се наводи да су нове санкције повезане са наводном „крађом украјинског жита” и да су такође усмерене на напредну војну технологију и „преостале изворе прихода” Русије.

Осим тога, санкције су проширене у односу на енергетски, металуршки, одбрамбени, транспортни и финансијски сектор Руске Федерације.

Санкције су уведене и против неколико руских банака.

Рестриктивна сфера: до чега ће довести санкције Г7 против енергетике Руске Федерације
И како Европа може да пати од овога

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уочи Велика Британија је објавила забрану увоза дијаманата, бакра, алуминијума и никла руског порекла.

У априлу су британске власти додале 11 нових ставки на листу антируских санкција. Под ограничењима су, посебно, били чланови породица неколико великих руских бизнисмена.

У марту, у интервјуу за Известија, руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин рекао је да су до краја 2022. билатералне економске везе између Русије и Велике Британије заправо „спале на нулу“.

Западне земље су појачале санкције на Русију у вези са специјалном операцијом заштите Донбаса . Одлука о њеном покретању објављена је 24. фебруара 2022. године у позадини заоштравања ситуације у региону због украјинског гранатирања.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *