Пољопривредници се договорили са Владом Србије

1

Кризни штаб (Фото: Влада Србије)

Пољопривредници се договорили са Владом Србије.

Пољопривредници који су постигли договор са Владом Србије око бољих услова за све који се баве овом привредном граном, изненада су постали сметња делу опозиције који позива на протесте и медијима који раде за исту политичку агенду.

Медији који су до јуче писали о пољопривредницима као обесправљенима и пружали им подршку док су блокирали путеве, данас су већ окренули причу.

Прво су пољопривредници били главна вест и тема свих емисија, а сада кад су ти исти пољопривредници изјавили да су се договорили са председником Александром Вучићем и Владом Србије око мера и да су задовољни, пишу о њима као о лажним пољопривредницима које су управо „разоткрили”.

Дакле, док су представници дела опозиције покушавали да се убаце у прве редове протеста пољопривредника не би ли мобилисали себи политичку подршку, пољопривредници су били угрожени. Сада, када је постигнут договор са државом, пољопривредници постају сметња медијима који отворено раде за грађанску политичку опцију, разне НВО и стране интересе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако су за проокупационе медије пољопривредници постали сметња оног тренутка када више нису желели да учествују у политичкој дестабилизацији Србије.

Стране службе и интерес за дестабилизацију Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић говорила је данас у скупштини о умешаности страних служби и интереса у дестабилизацију Србије.

– Нећемо дозволити да нам којекакви мешетаре по земљи. Поново мислим на стране службе, јер дубоко верујем да иза свега овога што виђамо у протеклих неколико дана, што смо видели јуче и што ћемо видети у наредним данима, да иза свега тога стоје стране службе. Нико ме неће убедити да је неко случајно пласирао грубу дезинформацију да је први потпредседник Владе демонстративно напустио седницу Владе када се то није догодило. То је покушај стварања хаоса и панике. То је књишки пример како неко мешетари у туђој земљи – изјавила је Брнабићева.

Објашњавајући због чега има овакав став, рекла је да сматра да има много разлога за тако нешто.

– Можда зато што смо једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији. Можда зато што председник Александар Вучић инсистира да водимо независну и самосталну спољну политику. Можда зато што желе да нам поломе кичму око Косова и Метохије. Можда зато што смо дотерали цара од дувара па смо показали да неће да имплементирају споразум који је потписан пре више од 10 година, а који гарантује међународна заједница својим потписом. Зато што смо показали да Приштина неће да формира Заједницу српских општина, па сада немају где и хоће нама да сломе кичму, тиме што ће да дестабилизују Србију, па пласирају лажне информације и дезинформације преко медија које они директно контролишу. Шта може друго то да буде? Мени се заиста чини да је све више него очигледно – каже премијерка.

Брнабићева је овај говор у скупштини завршила подсећањем да Србија има кумулативно највећи економски раст у последње четири године од свих других земаља у Европи.

– Упркос свему овоме Србија има економски напредак. Е можда зато – закључила је Брнабићева.

Бољи услови за пољопривреднике

Прочитајте још:  Зашто Запад ствара батаљоне белоруских екстремиста
Према постигнутом договору председника, владе и пољопривредника, субвенције по грлу за приплодне млечне краве биће подигнуте са 30.000 на 40.000 динара и биће исплаћене по јавном позиву који је у току.

– Укупан износ повећања је 2,3 милијарде динара, а за ову меру ће у 2023. години бити укупно исплаћене 14,3 милијарде динара – нагласио је председник на састанку и објаснио да ће та мера важити за сва грла млечних крава.

Посебна тема састанка биле су премије за млеко, за које је Вучић рекао да ће бити повећане са 15 на 19 динара по литру у другом, трећем и четвртом кварталу, при чему ће укупно увећање износити три милијарде динара, док ће укупан износ за премије за млеко у овој години бити 15 милијарди.

На састанку је такође договорено ограничење маржи за које се ради анализа могућности, а усаглашавање финалних износа ограничења у складу са захтевима извршиће се након састанака са млекарима и трговинским ланцима.

Прочитајте још:  Др Kисић Тепавчевић: Могла бих да вам кажем до када ће све овако бити, али нећу!
Председник је посебно нагласио да ће се лично ангажовати на решавању ургентних проблема, поручивши да ће се и однос државе према пољопривредницима променити у смислу чешћих контаката и разговора о свим питањима од значаја за што јачи развој ове привредне гране.

– Ови су људи стварни произвођачи. Говорили су о тешкој ситуацији пољопривредника и тражили помоћ. То смо сагледали, то је комплексно. Са 25,6 милијарди на преко 80 милијарди и више од тога. То је много више улагања, а никада неће бити довољно – рекао је председник Вучић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пољопривредници се договорили са Владом Србије

  1. Штац је ово , не разумем. Васељенска почела да ради за настране окупационе руководиоце , ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *