Трећи протест „Србија против насиља“, блокада Бранковог моста и Газеле

0

(Фото: Твитер Маринике Тепић)

Трећи протест „Србија против насиља“, блокада Бранковог моста и Газеле.

У Београду је у току трећи протест „Србија против насиља“. Део демонстраната и опозиционих представника одлучио је да остане и током ноћи, тачније док се не испуне сви захтеви. Број присутних временом се смањио.
Демонстранти су се најпре окупили испред Скупштине Србије и потом су се улицом Кнеза Милоша упутили ка мосту Газела. Стигли су до Сава центра, а мост је потпуно блокиран.
Део демонстраната блокирао је и Бранков мост.
Прочитајте још:  У Србији 50 одсто више пореских обавеза него на глобалном нивоу
Копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић рекао је око 22 сата да ће окупљени остати на том мосту до испуњења захтева. Након тога опозициони активисти почели су са постављањем шатора на ауто-путу како би провели ноћ у њима.
Зеленовић тврди и да им се придружио и део пољопривредника.
Демонстранти носе транспарент “Србија против насиља“.
На протесту су се могли чути и повици којима се тражила оставка председника Србије Александра Вучића.
На Газели је забележен један инцидент када је дошло до физичког обрачуна неколико окупљених, међу којима је био Саво Манојловић, председник покрета “Крени-Промени”.
Саобраћај се поново одвија у улици Кнеза Милоша, као и у околним улицама, које су раније биле блокиране.
Прочитајте још:  Хоће ли од 31. маја кафа у Србији имати другачији укус
На протесту су присутни посланик Народне странке Синиша Ковачевић, шеф посланичке групе “Морамо-Заједно” Небојша Зеленовић, Сергеј Трифуновић из ПСГ, председник покрета “Срце” Здравко Понош, председник “Покрета за преокрет” Јанко Веселиновић, председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Демократске странке Зоран Лутовац.
Протест је почео око 18 часова испред Дома Народне скупштине где су поновљени захтеви опозиције.
Прочитајте још:  Владимир Димитријевић: О фарисејству и одликовањима
Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.
Такође, траже смену руководства РТС-a због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.
Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.
Прочитајте још:  Дачић: Брисел потврдио све наше стрепње, Приштина не жели да спроводи споразуме
Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвете Бранка Ружића.
Представници опозиције нису позвали окупљене на протест следећег петка, када се у Београду одржава скуп који је најавио председник Србије Александар Вучић.
Протести “Србија против насиља” одржани су и прошлог петка и понедељка.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=P8LMQ3aqYp0

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *