БАХМУТ ПОТПУНО ОСЛОБОЂЕН: Пала тврђава украјинске одбране

0
бахмут

Јевгениј Пригожин

Оснивач Групе “Вагнер” Јевгениј Пригожин саопштио је данас да је Бахмут (Артјомовск) коначно ослобођен и да се главни епицентар борби на фронту сада налази под контролом “вагнероваца”.

Како преносе медији, град је у потпуности заузет у 12 часова по локалном времену (11 часова по средњоевропском времену).

– Операција заузимања Бахмута трајала је 224 дана. Бахмутска ‘кланица’ почела је 8. октобра 2022. године. 224 дана момци су јуришали на град. Приватна војна компанија ‘Вагнер’ добровољно је ступила у овај рат и почела је са ослобађањем територија у циљу заштите интереса наше отаџбине. Сви заједно смо функционисали као један добро уигран тим, као једна војска – рекао је Пригожин.

Он се захвалио свима онима који су се борили и дали живот за Русију и онима који су сво време подржавали “вагнеровце”.

“Хтео бих да се захвалим руском народу који нас је подржавао. Хвала погинулим момцима, онима који су изгубили свој живот у овом рату. Хвала и онима који су сада са нама у нашим редовима”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руски медији су од раних јутарњих сати данас преносили да је до ослобођења града остало јако мало, те да су се борбе водиле око свега неколико вишеспратница у његовим западним деловима.

Украјинска страна још није званично потврдила информацију о заузимању Бахмута.

Чека се и званична потврда Москве.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *