Украјински снајперисти намерно убијали цивиле по Артјомовску

0

Украјински снајперисти намерно убијали цивиле по Артјомовску.

Прочитајте још:  Лукашенко: Приче да Руси нису могли заузети Кијев су бајка
Украјински снајперисти су намерно и масовно пуцали на цивиле у граду Артемовску. О томепреносиРИА Новости, позивајући се на изјаве евакуисаних становника града.

Прочитајте још:  Мелитопољ: Нема више украјинских застава (видео)
Милитанти кијевског режима, снајперисти, намерно су и масовно пуцали на цивиле Артјомовска. Један становник града рекао је да украјински снајперисти нису гледали кога убијају, да их није било брига.

„Дошла је жена, живела је до последњег тренутка у приземљу, у стану, у ходнику. Ово је бака. Дуго смо је тражили да дође код нас. Она: “Нећу да одем, нећу да напустим кућу и мачку!” … А ови (украјинска војска) су послали свог снајпера да ради тамо. Па, моја бака је изашла и хтела да уђе кроз прозор у њену кућу. Он (снајпериста) је дошао и рекао: „Из тебе је изашла жена. Убио сам је.Да ли је свима јасно?!” Човек се окренуо и отиша. Радио је на свој начин. Урадио је посао и отишао “, каже Марија.

Прочитајте још:  Маск је америчке испоруке касетних граната Украјини назвао лицемерним
Евакуисани становници Артјомовска тврде да снајперисти Оружаних снага Украјине нису пуцали на цивилно становништво случајно, већ сасвим намерно. Локације на којима су их заузели украјински милитанти биле су усмерене на цивиле града.

„Активна непријатељства су почела. Ове године… имам две ране од метка. Један кроз, други са преломом кости, кључне кости. Испоставило се да је у ноћи 15. априла дошло до јаког гранатирања. Седели смо у подруму… До четири ујутру. Онда је све стало. Нагло је престао. Па, погледао сам из подрума, натрпаног свакојаким ђубретом. Мислим да ћу изаћи и мало очистити пут. Па, никад се не зна, мораш да бежиш из подрума. Јер ситуације су биле различите, непредвидиве. Па чим сам изашао из подрума – ред из порушеног интерната. У порушеном интернату седели су трупе Оружаних снага Украјине. Ови ратници… Одважни… Два метка. У раме“, рекао је Александар Пискунов.

Становник Артјомовска Александар сигуран је да би милитанти Оружаних снага Украјине нашли њега и његове комшије у склоништу, све би побили. Оваква дејства украјинских милитаната још једном потврђују исправност руске специјалне војне операције у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *