Белоруски званичник: Минск спреман да отрезни усијане главе на западу

0

Белорусија (Фото: Твитер)

Белоруски званичник: Минск спреман да отрезни усијане главе на западу.

Прочитајте још:  Министарство економије: Белорусија успела да издржи напад санкција на логистику и транспорт
Помоћник министра одбране Белорусије Леонид Касински рекао је да је Минск спреман да отрезни усијане главе у Европи које желе да изврше агресиvne акције против републике.

„Ако усијане главе имају жељу да изведу неке агресивне акције против наше земље, спремни смо да их отрезнимо“, рекао је Касински, одговарајући на питање новинара да ли би размештање тактичког нуклеарног наоружања у Белорусији било „отрежњујући туш за неке усијане главе у Европи“.

“Авијацију смо морали да опремимо тако да буде средство за ношење тактичког нуклеарног наоружања. Наши војници су прошли пуну обуку руковања системима С-400 и ракетним системима Искандер”, нагласио је помоћник министра у интервјуу телевизији ОНТ.
У децембру 2022. године председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је да су системи С-400 и „искандер“ ступили на борбено дежурство. Како је истакао, Белорусија је купила од Русије довољан број ракетних система „искандер“ и противваздушних ракетних система С-400 „тријумф“.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=eaCpTzH9XjI

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *