Куртијева полиција опет застрашује Србе: Пензионер ухапшен на Јарињу, пуштен након информативног разговора

0
Косовска полиција

(фото:EPA-EFE/STRINGER)

Куртијева полиција опет застрашује Србе: Пензионер ухапшен на Јарињу, пуштен након информативног разговора.

Заменик командира такозване косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је да је Б.Б.(1951), који је данас приведен на Јарињу, пуштен након информативног разговора.

Из тзв. косовске полиције потврдили су данас за Танјуг да је Б.Б. приведен на информативни разговор због кривичног дела „злоупотребе имовине“.

Прочитајте још:  Немачки новинар: Ако Тачи буде проглашен кривим, то ће значити да је НАТО сарађивао са злочинцем
Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је претходно да је на Јарињу ухапшен пензионер Бранко Бањац (72) из Београда који се са супругом упутио у Пећ на рочиште поводом решења имовинског спора који она води.

Њега су пред супругом припадници Куртијеве полиције одвели у притворни центар, а упркос томе да је Бранко оперисао кичму и да болује од високог притиска, није успео да понесе ни торбу са лековима услед поступања полиције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Канцеларија за Косово и Метохију је одмах ангажовала адвокатски тим за одбрану, а о свему је обавештен и Мирослава Лајчак.

Прочитајте још:  Руски медији: Вучић традиционално бира компромисе наметнуте споља уместо интереса свог народа
Супруга ухапшеног Бранка, која је родом из Пећи поседује кућу у центру овог града која је конфискована од стране тзв. Поште Косова због чега је она покренула судски спор за повраћај имовине а рочиште је заказано за сутра.

„Дакле, чињеница је да Бранко нема апсолутно никакве везе са спором који се води на Косову и Метохији и да је ухапшен као вид застрашивања и одмазде Куртијевих институција како би породица одустала од спора“, наведено је у саопштењу.

Бранко је у више наврата посећивао Пећку Патријаршију без икаквих проблема, а данас је ухапшен уочи судског спора који води његова супруга што додатно показује мотиве овог политичког хапшења“, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *